OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

ŠTO MOŽEMO UČINITI DA IZBJEGNEMO BORE MRŠTENJA I BORE NA ČELU?

Kako nastaje bora mrštenja? Zašto se javlja tako rano? A bore na čelu? Što se može poduzeti kako bismo ih uklonili?

Here are the answers to your questions about the frown line.

Kako nastaje bora mrštenja?

Bora mrštenja nastaje na području između obrva zbog, među ostalim, "kontrakcije mišića koji omogućuje mrštenje", objašnjava stručnjakinja za kožu i dermatologinja, dr. Anny Cohen Letessier.
Uz bore smijalice oko očiju ovo su jedne od prvih bora koje se pojavljuju na koži. Lice izgleda tužno i kad se zapravo osjećate dobro.

Dr. Anny Cohen Letessier objašnjava: "Žene u 30-ima više govore o izrazu lica nego o borama. Mogu izgledati tužno, ogorčeno, zabrinuto ili iscrpljeno iako su potpuno opuštene. Mislim da je to njihova najveća briga u tom periodu! Glavni uzrok tužnog izraza lica su vertikalne bore poput bore mrštenja."
Taj se osjećaj često pojačava nakon 40. godine kad je proces starenja ubrzan i kad ga žene sve više nastoje usporiti.

Bora mrštenja: kako usporiti njenu pojavu

U svakoj je dobi hidratacija kože lica ključna  kako bi se koži zajamčila elastičnost i ograničila pojava izražajnih bora poput bore mrštenja. Na to najbolje djeluje serum obogaćen hijaluronskom kiselinom. Taj snažni sastojak dolazi u dva oblika:  fragmentiran i visoke molekularne težine. Fragmentirana hijaluronska kiselina je u obliku malih čestica i ova snaga formuliranja omogućuje bolju penetraciju u živi sloj epidermisa. Ima li to blagotvoran učinak na kožu? Svakako da ima pošto je učinak protiv starenja višestruko pojačan zbog ispravljanja bora i poboljšanja elastičnosti kože. Visokomolekularni oblik hijaluronske kiseline također je vrlo važan u formuli, jer omogućuje vidljivi učinak popunjavanja. Nakon 30. godine ovaj režim njege lica može pomoći kod sprječavanja nastanka bora na čelu. Recite zbogom umornom izgledu za kojeg niste ni znali u 20-ima!

Rješenja za korekciju bore mrštenja...kad se jednom pojavi na čelu

40-e su razdoblje u životu kad se koža neizbježno susreće sa starenjem i sve ju je teže obnoviti. Brojke su dokaz: "ostarjeloj koži" je potrebno 5 puta više vremena za obnovu nego mlađoj*. Na Vašem se licu to odražava u obliku kože s više znakova starenja navečer no ujutro nakon buđenja, a posebno u obliku bora koje su sve dublje prema kraju dana.  

"Žene će možda misliti da su bore na čelu sramotne kad se više neće moći zagladiti, čak i kad je lice u mirovanju. Ova je pojava povezana s ponavljajućim kontrakcijama mišića i progresivnim gubitkom gustoće kože te ravnanjem dermalno-epidemalne junkcije," podsjeća Anny Cohen Letessier.

Dobra je vijest da ciljani tretman može ublažiti ovaj tvrdokorni problem. Birajte njegu s više anti-age sastojaka koji potiču obnovu slojeva kože. Tražite sveukupni anti-age tretman koji ispravlja učinke starenja kože kao što je bora na čelu i koji sadrži sastojke za popunjavanje i zaglađivanje kože.

Idealna rutina bi bila: dan započnite osvježavanjem kože tonikom, potom nanesite anti-age serum koji djeluje na 10 glavnih znakova starenja. I naravno, na kraju nanesite Vašu dnevnu kremu.

Savjet stručnjaka za borbu protiv bora na čelu: 3-minutna dnevna tjelovježba lica

INSIDE-IMG-WHAT-CAN-BE-DONE-TO-FIGHT-AGAINST-FROWN-AND-FOREHEAD-LINESŠtipajte (vrlo nježno!) palcem i kažiprstom lice u smjeru od nosa prema sredini čela.
Nastavite zatezanjem kože u smjeru od čela prema sljepoočnicama.
Ponovite 6 puta, 3 puta sa svake strane čela.

* Studija poznavanja kože, Istraživački centar L'Oréal, 2015.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

Best-seller

liftactiv-supreme-dnevna-njega-normalna-mjesovita-koza; lagana-tekstura; protiv-bora-lice; duboke-bore; bore-smijalice; korekcija-bora; lifting-ucinak; zatezanje; borice; ramnoza; kofein; cvrsca-koza

SUPREME
Dnevna njega za korekciju bora i čvrstoću - Normalna do mješovita koža

( 3mišljenje )

go to top