OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Utjecaj zagađenosti na kožu

Da li vaša koža reagira na zagađenost i klimatske promjene i gubi svoju vitalnost? Otkrit ćemo vam kako čistiti i njegovati kožu pri svakodnevnoj borbi protiv zagađenja.

Utjecaj zagađenosti na kožu

Sivi oblaci, prašina, bezbojni plinovi, ozonski omotač... Atmosfersko zagađenje pojavljuje se u različitim oblicima. Međutim, što znamo o tome kako sve te pojave utječu na našu kožu? Vichy vam objašnjava uzroke i posljedice onečišćenja i otkriva 3 načina njege u borbi protiv utjecaja zagađenja.

Što je zagađenje?

Saznajte više o zagađenju i razumjet ćete bolje kako ono utječe na vašu kožu. Kad je riječ o atmosferskom zagađenju, razlikujemo tri velike skupine:

- Primarni zagađivači, koji potječu izravno iz "nepokretnih" izvora (industrija, grijanje) i "pokretnih" izvora (automobili, zrakoplovi). 

- Sekundarni zagađivači, kao što je ozon, nastali promjenom primarnih zagađivača pod utjecajem sunčevih zraka i topline.

Osim toga, zagađenje ovisi o doba dana (zagađenje je veće danju, nego noću), godišnjeg doba (u Francuskoj, zagađenje ozonom veće je ljeti), čak i zemljopisnog položaja... Rezultat: zagađenje nije svuda isto!

Posljedice zagađenja na vašoj koži 

Studija, realizirana u Meksiku na dvije skupine stanovništva, jednoj koja živi na zagađenijem i drugoj, koja živi na manje zagađenom području, jasno je pokazala kako zagađivači utječu na našu kožu.

Izravne posljedice onečišćenja na kožu jesu: 
- površinska oksidacija zbog slobodnih radikala, 
- lagana dehidracija,  
- suhoća i perutanje kože,
- bezbojan ten.

Ali, ne paničarite, sve se može popraviti... Pod uvjetom da se dobro zaštitite.

VAŠA RUTINA

Svježi gel za čišćenje

Svježi gel za čišćenje

vichy-purete-thermale-3-u-1-sredstvo-za-uklanjanje-sminke-skidanje-osjetljive-oci-koza-mlijeko-za-ciscenje-vodootporna-sminka; purete-thermale-3-u-1-skidanje-sminke-sredstvo-ciscenje

3u1 Mlijeko za uklanjanje šminke

( 2mišljenje )

go to top