OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Utječe li poslovni život na Vašu kosu?

Postoji veza između stresa i ispadanja kose. Nalazite li se u zatvorenom krugu previše posla, premalo sna, premalo ljubavi i još manje kose?

Utječe li poslovni život na Vašu kosu?

Vrlo stresna razdoblja poput velike gužve na poslu ili u privatnom životu u kombinaciji sa samoćom ili frustracijom mogu uzrokovati pojavu većih nakupina vlasi na četki ili pri pranju. To može biti upozorenje da se smanji tempo ili da se uzmu neki pripravci koji će Vam zacijelo pomoći nositi se s dinamikom u Vašoj okolini, a smanjuju i opasnost od bolesti uzrokovanih stresom.

Začarani krug stresa na poslu

Ukoliko ispadanje kose postane vidljivo, to dramatično utječe na Vaše samopouzdanje i uzrokuje Vam još veći stres te teže ispunjavate profesionalne ili osobne ciljeve. Srećom, gotovo svako ispadanje kose je privremeno, kao i većina drugih simtpoma uzrokovanih stresom (zatvor, glavobolje, nesanica, nedostatak libida), stoga pokušajte ne brinuti o tome. Fokusirajte se na pozitivne promjene i poboljšajte svoje stanje i Vašoj bi se kosi trebala vratiti normalna punoća.

Preispitajte svoju prehranu

Svakodnevni rad tijekom ručka za radnim stolom - ili čak preskakanje istog – lišava Vaše tijelo svih potrebnih nutrijenata i vidljivo utječe na Vašu kožu i kosu. Uzmite pauzu jer će to poboljšati Vašu učinkovitost, ali i povoljno utjecati na sveukupno zdravlje. Birajte ručak koji sadrži malo proteina poput ribe sa svježim povrćem i tamnim listovima salate bogatima željezom. Izbjegavajte brzu hranu i grickajte neslane orašaste plodove bogate zdravim proteinima i mineralima koje će Vaše tijelo  voljeti, a posebno Vaša kosa.

Pazite da dovoljno spavate

Ako Vas noću bude prenatrpanost poslom ili emotivne i obiteljske brige, Vaše tjelesno tkivo se ne obnavlja kako treba. Isprobajte opuštajuću kupku ili smirujuću šalicu čaja od kamilice prije spavanja i idite u krevet što je moguće ranije.

Isprobajte kozmetičko rješenje

Vichyjev novi Aminexil Clinical 5 razvijen je za liječenje ispadanja kose. Korisnici koji su ga isprobali tvrde da je ispadanje kose smanjeno kod 96% korisnika bez obzira na tip kose. Redovita masaža glave i svakodnevna primjena pojačava njegov učinak.

go to top