OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Vi i Vichy stvarate kožu u kojoj želite biti

Svjedoci smo opće povezanosti, začaranog kruga uzročno-posljedičnih reakcija koje naše ponašanje ima na prirodu. Svjetski Dan zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, podsjeća nas na to da briga o prirodi znači i briga o vlastitom zdravlju, a nova Vichy Aqualia Thermal lagana krema, s 97% sastojaka prirodnog podrijetla, na to da je priroda nesebična i da nas čuva.

photo vmag

Zrak, voda, klima, godišnja doba, temperaturne razlike i zagađenje, udruženi sa životnim stilom, načinom prehrane i stresom kojem smo izloženi, velikim dijelom utječu kako na naše cjelokupno, tako i na zdravlje naše kože. Ipak, i neovisno o navedenim faktorima, koža svakodnevno neizbježno gubi određenu količinu vode. Imajući u vidu činjenicu da se naše tijelo sastoji od 2/3 vode, kao i da organizam nema sposobnost zadržavanja vode kao što to radi s mastima, lako je zaključiti da nam je potrebna svakodnevna hidratacija.


Koliko dnevno izgubimo vode iz svojeg organizma?

Odrasla osoba svakog dana, u normalnim uvjetima, ostane bez 500ml vode, dok uz fizičku aktivnost i za vrijeme treninga izgubi i do 2 litre vode -  na primjer, tijekom jednog sata trčanja, kroz kožu se izgubi čak 1,6 litara vode! Tijekom zime, uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta, ova brojka iznosi 800ml, a za samo jedan sat leta avionom, koža će dehidrirati. Interesantna je informacija da je drugo stanje specifično i što se hidratacije tiče, pa je trudnicama neophodno 300ml više vode na dnevnoj razini.

Zašto? Koža se njeguje na dva načina: izvana i iznutra. Ukoliko izostane jedno ili drugo, ona ne dobiva sve što joj je potrebno i tako postaje osjetljiva, suha i brže stari. Pored preporučene količine vode tijekom dana, potrebni su joj prikladni preparati koji dovode do hidratacije i stimuliraju raspodjelu vode kroz kožu lica - takozvana dinamična hidratacija.

U želji da prirodu približi vašoj koži, Vichy je u svojim laboratorijima razvio Aqualia Thermal laganu kremu za normalnu do mješovitu kožu koja hidratizira kožu i koja u svojoj formuli sadrži 97% sastojaka prirodnog podrijetla.

Obogaćena Vichy vulkanskom vodom, ova krema jača i štiti kožu čak i kad je izložena klimatskim promjenama, stresu ili zagađenju. Hijaluronska kiselina prirodnog podrijetla i biljni šećer manoza čine je moćnim oružjem u borbi protiv suhe kože,  dok joj istovremeno pružaju 48-satnu hidrataciju.

Kliničko ispitivanje, koje je proveo brand Vichy, otkrilo je da je nakon samo mjesec dana korištenja Aqualia Thermal lagane kreme, broj tankih linija na licu smanjen za čak 11%, dok je koža lica mekanija za 5%.[1] Također, 82% žena koje su koristile kremu mjesec dana primijetile su da im koža izgleda manje umorno, 88% da im je koža svježija, dok je kod njih 90% koža bila popunjenija. Iznenađujući je i podatak da je učinak zagađenja na koži lica smanjen za 35% nakon samo jednog sata od nanošenja ove kreme.[2]

Tu je i Vichy Aqualia Thermal gel-krema, inspirirana suvremenim potrebama ljudi kao i načinom života sportaša. Ona također pruža 48-satnu hidrataciju kože i čini je svježijom. Lagane teksture za mješovitu do masnu kožu a dovoljno bogate za suhu i osjetljivu - Aqualia Thermal gel-krema odmah nakon nanošenja djeluje na naše lice i čini ga svježijim, uz osjećaj ugode i osnaživanja i u uvjetima klimatskih promjena, stresa i zagađenja.

U okviru ove linije, možete pronaći Aqualia Thermal serum za hidrataciju kože, Aqualia Thermal bogatu kremu za hidrataciju kože, Aqualia Thermal noćnu spa njegu, kao i Aqualia Thermal balzam za područje oko očiju.

U tjednu kada slavimo zaštitu okoliša, kao podsjetnik na važnost svakodnevne hidratacije, Vichy je pripremio posebnu promociju na svojoj Aqualia Thermal liniji obogaćenoj sastojcima prirodnog podrijetla. Uz kupnju bilo koje Aqualia Thermal njege na poklon vas očekuje staklena FREEWA boca za vodu, dizajnirana tako da je možete koristiti u svakoj situaciji, gdje god da se nalazite. Ekološki prihvatljiva FREEWA boca za vodu je napravljena od stakla koje se može ponovno koristiti i dolazi uz aplikaciju koja pokazuje svjetske izore pitke vode.  Akcija traje od 2.6. do isteka zaliha u online ljekarni Coner.

clanak vmag

Ne zaboravite da je očuvanje prirode ujedno i zaštita vaše kože. Zahtijevaju svakodnevnu posvećenost i njegu, ali vas nagrađuju svijetom u kojem želite živjeti i kožom u kojoj želite biti.

[1] Kliničko ispitivanje tankih linija i mekoće kože je provedeno na 52 žene tijekom 4 tjedna.
[2] Test protiv zagađenja je proveden na 20 žena tijekom 1 sata.

go to top