OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

VI PITATE, VICHY ODGOVARA. Pitanja i odgovori dermatologice Ivane Prkačin na temu masne i aknama sklone kože.

Iako je pubertet prošao, mnogi od nas se i dalje susreću s aknama, a neki čak i po prvi puta. Zašto dolazi do akni u odrasloj dobi te kako ih se riješiti? Na ova i još mnoga druga pitanja odgovorila je dr.sc. Ivana Prkačin, specijalist dermatologije i venerologije, a njezine odgovore donosimo vam u nastavku.

vmag baner

1. Ima li pojava akni veze s godišnjim dobom?

Nepravilnosti kože se često poboljšaju tijekom ljetnih mjeseci. Prema mišljenju dermatologa, sunce može imati protuupalni učinak kada se nanese sredstvo za sunčanje i kada se ne izlaže suncu tijekom duljeg vremena. Međutim, kada se koža sklona aknama prekomjerno izlaže suncu i ne zaštiti na odgovarajući način, vjerojatno je da će se pojaviti još više neželjenih akni nakon ljeta. UV zračenje oštećuje kožnu barijeru i smanjuje izlučivanje sebuma te tako dovodi do dehidracije kože. Prilikom izlaganja sunca koža postane zadebljana i zatvara pore što nakon ljeta dovodi do pojave nepravilnosti u vidu mitesera i komedona. Zato je izrazito važno štiti se od sunca sredstvima za zaštitu od sunca koji su posebno namijenjeni masnoj koži i koži sklonoj aknama te ujedno pomažu u liječenju nepravilnosti. Linija prozvoda Normaderm namijenjena je za kožu sklonu aknama i u sebi između ostalog sadrži salicilnu kiselinu koja ljušti kožu, Vichy mineralnu vodu i probiotike koji štite kožnu barijeru te hijaluronsku kiselinu koja vraća hidrataciju koži.

2Koje proizvod bi mi mogli preporučiti za masnu, na mjestima i suhu, kožu?

Potrebni su vam proizvodi za čišćenje i njegu lica koji korigiraju nepravilnosti, hidratiziraju, a istovremeno obnavljaju i jačaju barijernu funkciju kože. Poput Normaderm Phytosolution rutine. Potrebno je veliko strpljenje i dosljednost u pravilnoj primjeni proizvoda za čišćenje i njegu kože, radi uspješnog liječenja akni i crnih prištića koje zovemo otvoreni komedoni. Potrebno je odabrati proizvoda lagane teksture u vidu gela koji ne začepljuju pore. Kako je koža s aknama najčešće masna i dehidrirana, neophodno je održavati vodu unutar epidermisa, korištenjem visoko hidratantnih proizvoda. Normaderm Phytosloution gel sadrži salicilnu kiselinu prirodnog podrijetla  koja čisti kožu i komedone i djeluje antibakterijski, potom probiotički derivat Bifidus koji osnažuje kožnu barijeru, cink koji djeluje antibakterijski i protuupalno te bakar koji djeluje na manje izlučivanje sebuma na mjestima gdje je koža masnija.

Vichy Normaderm hidratantna njega za masnu i aknama sklonu kožu osnažena dermokozmetičkim sastojcima prirodnog podrijetla s dvostrukom učinkovitošću na kožu ima ciljano djelovanje na kožu sklonu aknama: pročišćuje i korigira prištiće, mitesere i pigmentacijske mrlje, te djeluje na obnovu kože u vidu hidratacija, regulira sebum i smanjuje vidljivost pora. Obnavlja kožu, jača funkciju barijere protiv vanjskih štetnih utjecaja.

Zahvaljujući kombinaciji kliničke efikasnosti i izvanredne kozmetičnosti, gel i njega čine NORMADERM PHYTOSOLUTION rutinu najboljim saveznikom u preuzimanju kontrole nad kožom sklonom aknama.

Što se tiče preparata za odstranjivanje šminke preporučujem micelarne otopine ili mineralnu teramlnu vodu.

3. Zanima me mogu li se akne, čiji je nastanak potaknut nekim hormonalnim odnosima u organizmu, ublažiti kombinacijom kozmetike i kontracepcijskih pilula? Budući da mi koža zahtijeva i pojačanu hidrataciju, kakvu kombinaciju krema/seruma/drugih proizvoda biste preporučili? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Kao što znate, razina hormona varira tijekom života. Ovisi o menstruaciji, trudnoći i kontracepciji. Žlijezde lojnice osjetljivije su na androgene hormone, čime dolazi do prekomjerne proizvodnje sebuma i stvaranja uvjeta za pojavu akni. Takve su akne obično  dugotrajni mali prištići preko cijelog lica ili veći upaljeni prištići na obrazima i bradi. Za liječenje akni odaberite njegu prilagođenu vašoj koži i izbjegavajte prekomjerno guste teksture kojima biste mogli začepiti pore. Ukoliko su Vaše akne uzrokovane hormonskim disbalansom, predlažem osim pregleda dermatologa i pregled ginekologa te prema tom nalazu eventualno uvođenje kontraceptivnih pilula kojima liječimo hormonski disbalans, ali i uz pilule potrebna je njega kože koja ciljano djeluje na kožu sklonu aknama, poput Normaderm Phytoslution rutine.

Normaderm Phytosloution gel sadrži salicilnu kiselinu prirodnog podrijetla  koja čisti kožu i komedone i djeluje antibakterijski, potom probiotički derivat Bifidus koji osnažuje kožnu barijeru, cink koji djeluje antibakterijski i protuupalno te bakar koji djeluje na manje izlučivanje sebuma na mjestima gdje je koža masnija.

Vichy Normaderm hidratantna njega za masnu i aknama sklonu kožu osnažena dermokozmetičkim sastojcima prirodnog podrijetla s dvostrukom učinkovitošću na kožu ima ciljano djelovanje na kožu sklonu aknama: pročišćuje i korigira prištiće, mitesere i pigmentacijske mrlje, te djeluje na obnovu kože u vidu hidratacija, regulira sebum i smanjuje vidljivost pora. Obnavlja kožu, jača funkciju barijere protiv vanjskih štetnih utjecaja.

Zahvaljujući kombinaciji kliničke efikasnosti i izvanredne kozmetičnosti, gel i njega čine NORMADERM PHYTOSOLUTION rutinu najboljim saveznikom u preuzimanju kontrole nad kožom sklonom aknama.

4. Zanima me što biste mi preporučili za njegu masne ali dehidrirane koze. I koji puder je najprikladniji?

Imate masnu kožu pa mislite da je to štiti od dehidracije. Međutim, to nije uvijek tako i dehidrirana koža reagira prekomjernom proizvodnjom sebuma. Proizvodi koji su preagresivni mogu naštetiti koži i promijeniti njezin hidrolipidni sloj. Zato je važno svakodnevno upotrebljavati proizvode koji čiste i hidratiziraju kožu kako biste zaštitili njezinu barijeru. Isprobajte novi Normaderm Phytosolution formuliran za duboko čišćenje kože i hidrataciju tijekom cijelog dana. Zahvaljujući salicilnoj i hijaluronskoj kiselini prirodnog podrijetla, koža će biti manje masna i bolje hidratizirana. I masnoj je koži potrebna hidratacija. Normaderm svakodnevno čisti i hidratizira vašu kožu.

Što se tiče korektivnog pudera predlažem Dermablend Fluid korektivni tekući puder koji preporučuju dermatolozi i koriste vizažisti jer omogućuje korekciju boje tena i ujedno jamči visoku toleranciju bez učinka maske. Ten je ravnomjeran i sjajan, koža je elastična i izgleda prirodno i prati je osjećaj ugode.

5. Pozdrav! Da li postoji nešto čime se može smanjiti izlučivanje masnoće na površinu lica, i koji je po Vašoj preporuci najbolji prirodni preparat za čišćenje lica i uklanjanje mrtvih ćelija?

Što se tiče masnoće kože na licu prilikom korištenja agresivnih sastojaka, koži gubi prirodne lipide te ih pokušava nadoknaditi dovodeći do prekomjernog stvaranja neželjenog sjaja. Uz korištenje matirajućih prozvoda potrebno je koristiti proizvode sa dodatkom hijaluronske kiseline i vode kako bi koža ostala hidrirana. Čak i masna koža može postati dehidrirana. Koža na prirodan način održava pore vlažnima. Zato je važno svakodnevno upotrebljavati proizvode koji čiste i hidratiziraju kožu kako biste zaštitili njezinu barijeru. Isprobajte novi Normaderm Phytosolution formuliran za duboko čišćenje kože i hidrataciju tijekom cijelog dana. Zahvaljujući salicilnoj i hijaluronskoj kiselini prirodnog podrijetla, koža će biti manje masna i bolje hidratizirana.

6. Zašto nakon nekog vremena klindamicin otopina prestane djelovati? Dali ju je nužno uparivati s dodatnim supstancama? Na početku liječenja je davala dobre rezultate sad vise ništa.. I zanima me preporuka kiselina za kožu koja je jako osjetljiva.

Liječenje akni uključuje čitav niz lokalnih preparata kao i lijekove koji se uzimaju na usta, a izbor ovisi o vrsti prisutnih kliničkih promjena na koži. Većina pacijenata s blagim oblikom akni dobro reagira na lokalnu terapiju: benzoil peroksidom, rezorcinolom i salicilnom kiselinom te antibioticima za lokalnu primjenu. Ako akne ne reagiraju niti na jednu od navedenih terapija, mogu se primijeniti lokalni proizvodi na bazi vitamina A (tretinoin). Često se kombinacijom takvih proizvoda postižu optimalni rezultati. U slučaju umjerenog do teškog oblika akni, mogli bi biti potrebni i oralni antibiotici kako bi se smanjio broj bakterija i izliječila upala. Takve antibiotike potrebno je uzimati i mjesecima, a često se koriste u kombinaciji s ostalim lokalnim pripravcima. U slučaju jačih akni antibiotici nekad nisu dovoljni. Tada se koriste lijekovi nazvani retinoidi (izotretinoin). Ovaj je lijek namijenjen najtežem obliku akni. Vrlo je djelotvoran, ali pacijenti koji ga uzimaju moraju biti pod strogom kontrolom dermatologa zbog mogućnosti teških popratnih pojava. Terapija oralnim kontraceptivima alternativa je sistemskom izotretinoinu u žena u kojih akne ne reagiraju na druge metode liječenja. Topički antibiotici su učinkoviti u liječenju blažih oblika acne papulopustulosa zbog svojega protuupalnog i antimikrobnog učinka. Zbog rizika od bakterijske rezistencije ne preporučaju se kao monoterapija, nego u kombinaciji s benzoil peroksidom ili lokalnim retinoidima.

Sve ove metode liječenja neće biti učinkovite bez pravilne njege kože lica dermatokozmetičnim prepratima za kožu sklonu aknama poput linije Normaderm Phytosolution.

7. Kako se zauvijek riješiti mitesera?

Poštovana, teško je odgovoriti kako se zauvijek riješiti mitesera, jer se oni javljaju ponajviše zbog konstitucije vaše kože, neki ljudi su im jednostavno skloniji, ali jasno da postoje metode kako ih se možemo barem privremeno riješiti.

Potrebni su vam proizvodi za čišćenje i njegu lica koji korigiraju nepravilnosti, hidratiziraju, a istovremeno obnavljaju i jačaju barijernu funkciju kože. Poput Normaderm Phytosolution rutine. Potrebno je veliko strpljenje i dosljednost u pravilnoj primjeni proizvoda za čišćenje i njegu kože, radi uspješnog liječenja akni i crnih prištića koje zovemo otvoreni komedoni. Potrebno je odabrati proizvoda lagane teksture u vidu gela koji ne začepljuju pore. Kako je koža s aknama najčešće masna i dehidrirana, neophodno je održavati vodu unutar epidermisa, korištenjem visoko hidratantnih proizvoda. Normaderm Phytosloution gel sadrži salicilnu kiselinu prirodnog podrijetla  koja čisti kožu i komedone i djeluje antibakterijski, potom probiotički derivat Bifidus koji osnažuje kožnu barijeru, cink koji djeluje antibakterijski i protuupalno te bakar koji djeluje na manje izlučivanje sebuma na mjestima gdje je koža masnija.

Vichy Normaderm hidratantna njega za masnu i aknama sklonu kožu osnažena dermokozmetičkim sastojcima prirodnog podrijetla s dvostrukom učinkovitošću na kožu ima ciljano djelovanje na kožu sklonu aknama: pročišćuje i korigira prištiće, mitesere i pigmentacijske mrlje, te djeluje na obnovu kože u vidu hidratacija, regulira sebum i smanjuje vidljivost pora. Obnavlja kožu, jača funkciju barijere protiv vanjskih štetnih utjecaja.

Zahvaljujući kombinaciji kliničke efikasnosti i izvanredne kozmetičnosti, gel i njega čine NORMADERM PHYTOSOLUTION rutinu najboljim saveznikom u preuzimanju kontrole nad kožom sklonom aknama.

8. Imam akne po cjelom licu ...

Liječenje akni uključuje čitav niz lokalnih preparata kao i lijekove koji se uzimaju na usta, a izbor ovisi o vrsti prisutnih kliničkih promjena na koži. Većina pacijenata s blagim oblikom akni dobro reagira na lokalnu terapiju: benzoil peroksidom, rezorcinolom i salicilnom kiselinom te antibioticima za lokalnu primjenu. Ako akne ne reagiraju niti na jednu od navedenih terapija, mogu se primijeniti lokalni proizvodi na bazi vitamina A (tretinoin). Često se kombinacijom takvih proizvoda postižu optimalni rezultati. U slučaju umjerenog do teškog oblika akni, mogli bi biti potrebni i oralni antibiotici kako bi se smanjio broj bakterija i izliječila upala. Takve antibiotike potrebno je uzimati i mjesecima, a često se koriste u kombinaciji s ostalim lokalnim pripravcima. U slučaju jačih akni antibiotici nekad nisu dovoljni. Tada se koriste lijekovi nazvani retinoidi (izotretinoin). Ovaj je lijek namijenjen najtežem obliku akni. Vrlo je djelotvoran, ali pacijenti koji ga uzimaju moraju biti pod strogom kontrolom dermatologa zbog mogućnosti teških popratnih pojava. Terapija oralnim kontraceptivima alternativa je sistemskom izotretinoinu u žena u kojih akne ne reagiraju na druge metode liječenja. Topički antibiotici su učinkoviti u liječenju blažih oblika acne papulopustulosa zbog svojega protuupalnog i antimikrobnog učinka. Zbog rizika od bakterijske rezistencije ne preporučaju se kao monoterapija, nego u kombinaciji s benzoil peroksidom ili lokalnim retinoidima. Sve ove metode liječenja neće biti učinkovite bez pravilne njege kože lica dermatokozmetičnim prepratima za kožu sklonu aknama poput linije Normaderm Phytosolution.

9. Imam problematičnu kožu i hiperpigmentaciju što znači obavezno kremu sa zaštitnim faktorom. Imam osjećaj da u pokušajima da obuzdam masnoću sam isušila kožu iz unutra. Molim vas preporuku.

Poštovana to je vrlo često pitanje u dermatološkim ordinacijama. Prilikom korištenja agresivnih i dermatološki neprovjerenih sastojaka, poput alkohola i parfema u dermokozmetičkim preporatima, koži gubi prirodne lipide te ih pokušava nadoknaditi dovodeći do prekomjernog stvaranja neželjenog sjaja. Uz korištenje matirajućih prozvoda potrebno je koristiti proizvode sa dodatkom hijaluronske kiseline i vode kako bi koža ostala hidrirana. Zato je važno svakodnevno upotrebljavati proizvode koji čiste i hidratiziraju kožu kako biste zaštitili njezinu barijeru. Isprobajte novi Normaderm Phytosolution formuliran za duboko čišćenje kože i hidrataciju tijekom cijelog dana.

Potrebni su vam proizvodi za čišćenje i njegu lica koji korigiraju nepravilnosti, hidratiziraju, a istovremeno obnavljaju i jačaju barijernu funkciju kože. Poput Normaderm Phytosolution rutine. Potrebno je veliko strpljenje i dosljednost u pravilnoj primjeni proizvoda za čišćenje i njegu kože, radi uspješnog liječenja akni i crnih prištića koje zovemo otvoreni komedoni. Potrebno je odabrati proizvoda lagane teksture u vidu gela koji ne začepljuju pore. Kako je koža s aknama najčešće masna i dehidrirana, neophodno je održavati vodu unutar epidermisa, korištenjem visoko hidratantnih proizvoda. Normaderm Phytosloution gel sadrži salicilnu kiselinu PRIRODNOG podrijetla  koja čisti kožu i komedone i djeluje antibakterijski, potom probiotički derivat Bifidus koji osnažuje kožnu barijeru, cink koji djeluje antibakterijski i protuupalno te bakar koji djeluje na manje izlučivanje sebuma na mjestima gdje je koža masnija.

Vichy Normaderm hidratantna njega za masnu i aknama sklonu kožu osnažena dermokozmetičkim sastojcima prirodnog podrijetla s dvostrukom učinkovitošću na kožu ima ciljano djelovanje na kožu sklonu aknama: pročišćuje i korigira prištiće, mitesere i pigmentacijske mrlje, te djeluje na obnovu kože u vidu hidratacija, regulira sebum i smanjuje vidljivost pora. Obnavlja kožu, jača funkciju barijere protiv vanjskih štetnih utjecaja.

Zahvaljujući kombinaciji kliničke efikasnosti i izvanredne kozmetičnosti, gel i njega čine NORMADERM PHYTOSOLUTION rutinu najboljim saveznikom u preuzimanju kontrole nad kožom sklonom aknama.

10. Poštovani, Koji su Vaši savjeti i preporuke za liječenje akni s miteserima u odrasloj dobi, uz seboroični dermatitis i netolerantnu, dehidriranu kožu - mogu li se svi ti problemi rješavati u isto vrijeme? Također me zanima je li dobro ili ne nakon umivanja pustiti vodu na licu da se sama osuši.

Akne u donjem dijelu lica česta su pojava u odrasloj dobi, najčešće zbog hormonskog disbalansa, utjecaja androgena i kumulativnog učinka stresa na kožu. Donja je čeljust dio lica koji je iznimno osjetljiv na takve promjene hormona zbog izrazite reaktivnosti žlijezda lojnica na hormonalne podražaje. Uljne žlijezde na tom području sadrže stanice androgenih receptora koje primaju hormonske podražaje testosterona. Kada hormonalni podražaji dođu do žlijezde, uzrokuju prekomjernu proizvodnju sebuma. Osim toga, s obzirom na to da kod kože odraslih osoba obnavljanje stanica nije jednako brzo kao kod tinejdžera, veća je mogućnost da će se pore začepiti mrtvim stanicama kože čim poraste proizvodnja ulja. Na području donje čeljusti nesavršenosti su obično tvrđe i upaljenije te se ne javljaju komedoni. Koža je prilično osjetljiva i često je dehidrirana. Vichy laboratorj je dizajnirao liniju proizvoda Normaderm Phytosolution (dnevnu njegu i gel) koji, uz Vichy mineralnu vodu, polisaharid, probiotik Bifidus, hijaluronsku kiselinu, i vitamin C sadržavaju i salicilnu kiselinu koja je po prvi puta ekstrahirana iz prirodnog izvora. Svi gore navedeni sastojici izrazito su važni za poboljšanje kožne barijere i smanjenu proizvodnju sebuma, održavanje vitalnosti i teksture kože, te poticanje imunološkog sustava kože. Normaderm Phytosolution gel dodatno sadrži i Cu-Zn komponentu koja ima jak antimikrobni i antioksidativni učinak. Vichy Normaderm hidratantna njega za masnu i aknama sklonu kožu osnažena dermokozmetičkim sastojcima prirodnog podrijetla s dvostrukom učinkovitošću na kožu ima ciljano djelovanje na kožu sklonu aknama: pročišćuje i korigira prištiće, mitesere i pigmentacijske mrlje, te djeluje na obnovu kože u vidu hidratacija, regulira sebum i smanjuje vidljivost pora. Obnavlja kožu, jača funkciju barijere protiv vanjskih štetnih utjecaja.

Dakle Vichy Normaderm Phyrosolution pomoći će Vam i za akne i za hidrataciju kože, a za seborojični dermatitis potrebno je koristiti proizvode koji na sebi imaju oznake DS i to samo na područjima koje su sklone seboreji i jasno da se ti proizvodi mogu koristiti zajedno.

Što se tiče apliciranja vode na lice u vidu hidratacije, to sve svakako preporuča ukoliko koristite Vichy termalnu mineralnu vodu jer sadrži  15 minerala, čisti kožu i čini kožu jačom i vidljivo blistavijom.

11. Utječe li povećana razina testosterona na učestaliju pojavu akni?

Kao što znate, razina hormona varira tijekom života. Ovisi o menstruaciji, trudnoći i kontracepciji. Žlijezde lojnice osjetljivije su na androgene hormone, čime dolazi do prekomjerne proizvodnje sebuma i stvaranja uvjeta za pojavu akni. Takve su akne obično  dugotrajni mali prištići preko cijelog lica ili veći upaljeni prištići na obrazima i bradi. Za liječenje akni odaberite njegu prilagođenu vašoj koži i izbjegavajte prekomjerno guste teksture kojima biste mogli začepiti pore. Ukoliko su Vaše akne uzrokovane hormonskim disbalansom, predlažem osim pregleda dermatologa i pregled ginekologa te prema tom nalazu eventualno uvođenje kontraceptivnih pilula kojima liječimo hormonski disbalans, ali i uz pilule potrebna je njega kože koja ciljano djeluje na kožu sklonu aknama, poput Normaderm Phytoslution rutine.

Normaderm Phytosloution gel sadrži salicilnu kiselinu prirodnog podrijetla  koja čisti kožu i komedone i djeluje antibakterijski, potom probiotički derivat Bifidus koji osnažuje kožnu barijeru, cink koji djeluje antibakterijski i protuupalno te bakar koji djeluje na manje izlučivanje sebuma na mjestima gdje je koža masnija.

Vichy Normaderm hidratantna njega za masnu i aknama sklonu kožu osnažena dermokozmetičkim sastojcima prirodnog podrijetla s dvostrukom učinkovitošću na kožu ima ciljano djelovanje na kožu sklonu aknama: pročišćuje i korigira prištiće, mitesere i pigmentacijske mrlje, te djeluje na obnovu kože u vidu hidratacija, regulira sebum i smanjuje vidljivost pora. Obnavlja kožu, jača funkciju barijere protiv vanjskih štetnih utjecaja.

Zahvaljujući kombinaciji kliničke efikasnosti i izvanredne kozmetičnosti, gel i njega čine NORMADERM PHYTOSOLUTION rutinu najboljim saveznikom u preuzimanju kontrole nad kožom sklonom aknama

12. Poštovani, zanima me koliko je stvarno štetno i moguće isušujuće djelovanje denat. alkohola u proizvodu? Ako se nalazi prvi vrhu popisa sastava. Čitao sam par znanstvenih radova koji ne potvrđuju isušivanje odnosno nema negativnog efekta na kozu, pa me zanima da li je to stvarno tako? Te drugo pitanje, koliko je stvarno štetan parfem u kozmetičkim proizvodima? Da li ga treba izbjegavat pod svaku cijenu ili se slobodno mogu koristiti proizvodi s parfemima, ionako rijetko koji proizvod nema parfem ili prirodne mirise... Također iako koristim kremu svaki dan i čistim lice nikako se ne mogu riješiti masnoće tijekom dana i masnog sjaja. Da li tu uopće ima pomoći? Još jedno pitanje, ako se uzima krema za masnu kožu, koliko ju dugo treba koristiti da bi se vidjelo stvarno smanjenje u lučenju sebuma?

Prilikom korištenja agresivnih sastojaka, poput alkohola i parfema u dermokozmetičkim preporatima, koži gubi prirodne lipide te ih pokušava nadoknaditi dovodeći do prekomjernog stvaranja neželjenog sjaja. Uz korištenje matirajućih prozvoda potrebno je koristiti proizvode sa dodatkom hijaluronske kiseline i vode kako bi koža ostala hidrirana. Zato je važno svakodnevno upotrebljavati proizvode koji čiste i hidratiziraju kožu kako biste zaštitili njezinu barijeru. Isprobajte novi Normaderm Phytosolution formuliran za duboko čišćenje kože i hidrataciju tijekom cijelog dana.

Potrebni su vam proizvodi za čišćenje i njegu lica koji korigiraju nepravilnosti, hidratiziraju, a istovremeno obnavljaju i jačaju barijernu funkciju kože. Poput Normaderm Phytosolution rutine. Potrebno je veliko strpljenje i dosljednost u pravilnoj primjeni proizvoda za čišćenje i njegu kože, radi uspješnog liječenja akni i crnih prištića koje zovemo otvoreni komedoni. Potrebno je odabrati proizvoda lagane teksture u vidu gela koji ne začepljuju pore. Kako je koža s aknama najčešće masna i dehidrirana, neophodno je održavati vodu unutar epidermisa, korištenjem visoko hidratantnih proizvoda. Normaderm Phytosloution gel sadrži salicilnu kiselinu PRIRODNOG podrijetla  koja čisti kožu i komedone i djeluje antibakterijski, potom probiotički derivat Bifidus koji osnažuje kožnu barijeru, cink koji djeluje antibakterijski i protuupalno te bakar koji djeluje na manje izlučivanje sebuma na mjestima gdje je koža masnija.

Vichy Normaderm hidratantna njega za masnu i aknama sklonu kožu osnažena dermokozmetičkim sastojcima prirodnog podrijetla s dvostrukom učinkovitošću na kožu ima ciljano djelovanje na kožu sklonu aknama: pročišćuje i korigira prištiće, mitesere i pigmentacijske mrlje, te djeluje na obnovu kože u vidu hidratacija, regulira sebum i smanjuje vidljivost pora. Obnavlja kožu, jača funkciju barijere protiv vanjskih štetnih utjecaja.

Zahvaljujući kombinaciji kliničke efikasnosti i izvanredne kozmetičnosti, gel i njega čine NORMADERM PHYTOSOLUTION rutinu najboljim saveznikom u preuzimanju kontrole nad kožom sklonom aknama.

Objavljeno

go to top