OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

VICHY SLAVI 89. GODINA UZ UMJETNOST I UMJETNICE

Upoznajte Hanu Tischler, zagrebačku umjetnicu koja živi i stvara u Portugalu. Hanin se rad svodi na istraživanje ženske raznolikosti i ženstvenosti jer ljepota i je upravo u raznolikosti. Inspirirana uglavnom tamnoputim ženama i njihovom kulturom, Hana je stvorila cijeli ženski univerzum u kojem želi naglasiti važnost sestrinstva, ponosa i neosporne snage koju mi žene posjedujemo.

Hana Tischer portret

1. Koliko Vam znači umjetnost i koliko se dinamika vašeg rada promijenila u posljednjih nekoliko mjeseci?

Umjetnost je moja profesija, ljubav i sastavni dio života i mislim da su mnogi u ovom periodu pandemije pronašli spas upravo u nekoj vrsti umjetničke aktivnosti, bavili se inače njome ili ne, što samo potvrđuje koliko ljudi trebaju umjetnost. U posljednjih nekoliko mjeseci stvarala sam više nego ikada do sada jer je i interes za slikama očigledno porastao.

2. Kako biste opisali estetiku svog rada i što Vas inspirira na stvaranje?

Moja glavna inspiracija su oduvijek bile žene, svojom pojavom, karakterom i energijom. Portrete koje slikam su uglavnom žene iz modnog svijeta i modnih časopisa jer modu sam oduvijek voljela, ali posebno sam očarana tamnoputim ženama, njihovom šarolikom kulturom i atraktivnim crtama lica. Privlači me ženstvenost, snaga i ljepota raznolikosti i različitosti, i upravo to je glavna tema mojih slika.

3. Kako je tema ženske snage oblikovala Vaš umjetnički rad?

Ženska snaga je nevjerojatna, posebno kada radimo skupa i podupiremo se međusobno. Kreirala sam svoj vlastiti ženski univerzum u kojemu ne želim samo prikazati fizičku ljepotu žene već i njenu osobnost, samouvjerenost, buntovni karakter i moć.

Hana Tischler slika

4. Kako biste Vi sami interpretirali umjetnički rad koji je dio Vichy virtualne izložbe?

Prvenstveno, bilo mi je veliko zadovoljstvo kreirati rad za ovu virtualnu izložbu jer tematika mi je bliska i baš “moja”. Jedini izazov je bila paleta boja jer sam uglavnom vjerna svojim smeđim, bež i puderastim nijansama. Plava boja simbolizira mir, stabilnost, relaksaciju i inteligenciju. Moj umjetnički rukopis je oštar, brz i dinamičan te mojim portretima uvijek daje energiju i moć, što je zapravo u odličnom kontrastu sa smirujućom plavom pozadinom. 

#VICHY89 #MINÉRAL89

Objavljeno

go to top