OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

VICHY SLAVI 89. GODINA UZ UMJETNOST I UMJETNICE

Upoznajte Taru Rodić, umjetnicu koja je završila osnovne i master studije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Tara je  Član sam ULUS-a od 2014, a samostalni umjetnik od 2018 godine i dobitnik je prve nagrade Niš Art Fondacije 2018. godine.

Tara Rodić portret

1. Koliko Vam znači umjetnost i koliko se dinamika vašeg rada promijenila u posljednjih nekoliko mjeseci?

Umjetnost je za mene čin oslobađanja. Emocije i misli, moj stav o nečemu, uz pomoć umjetnosti se širi dalje. Znači mi puno, jer s njom mogu vidjeti svrhu života, a ne životarenja. Dinamika rada se kod mene nije promijenila, ja radim svaki dan, uvijek neki proces postoji. Kad nemam neku ideju, radim neke gluposti, ali ne odustajem.

2. Kako biste opisali estetiku svog rada i što Vas inspirira na stvaranje?

Moj rad je vjerojatno kombinacija više stilova u umjetnosti. Ne znam kako bih to nazvala, i da li su moderni teoretičari stvorili nazive za hibridne stilove kakvi se danas sreću u umjetnosti. Gledam da se oslobađam u predstavljanju ideje na platnu, jer mi se sviđa kako moji crteži to prikazuju. Na stvaranje me inspirira opstanak smisla stvaranja u besmislu drugih zanimanja..

3. Kako je tema ženske snage oblikovala Vaš umjetnički rad?

Ne bavim se konkretno temom snage žene kroz umjetnost. Ja kao žena u umjetnosti, koja svoja razmišljanja, impulse našeg suvremenog doba, pretačem u umjetnost, kroz rad slavim snagu svih žena. Sama predrasuda da žena treba da se bavi “cvijećem I drvećem”, a ne nekim “muškim” temama je kamen spoticanja za mnoge umjetnice.

Tara Rodić slika

4. Kako biste Vi sami interpretirali umjetnički rad koji je dio Vichy virtualne izložbe?

Slobodan protok energije na licu žene, kao tok vode u rijeci. Pritisak i grč nestaju, pojavljuje se snaga.

#VICHY89 #MINÉRAL89

Objavljeno

go to top