OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

VICHY ZA 89. ROĐENDAN SLAVI UMJETNOST I UMJETNICE

Meta Wraber poznata je slovenska dizajnerica i ilustratorica, prepoznatljiva po kulinarskim akvarelima, eteričnim ženskim slikama i apstraktnim, poetičnim krajolicima. Pored ilustracija knjiga i ilustracija hrane, radi i modne crteže.

Meta Wraber portret

1. Što za tebe znači umjetnost i kako se ove godine promijenila dinamika tvojega rada?

Odrastala sam okružena glazbom, književnošću i umjetnošću, zato sam se njima napajala od samoga početka. Vjerujem da se to odražava u mojem viđenju i doživljavanju svijeta i svemu što radim. I u umjetničkom stvaranju i u načinu života. Sve vrste umjetnosti izuzetno su važne za život moje obitelji. Ne bih mogla reći da se moj rad i dalje nesmetano odvija jer je trenutačna situacija neizbježna i sveobuhvatna. Međutim, stvaranje mi omogućuje bijeg, pomaže da se osjećam barem malo sigurnije. Dobro mi dođe zaokupljenost radom i projektima.

2. Kako bi opisala svoju estetiku i što te nadahnjuje u stvaranju?

Pronalaženje ljepote i ravnoteže uz zračne akvarele koji spontane slikarske poteze spajaju u šarenu cjelinu. Ponekad su to ženski portreti, ponekad kulinarske ilustracije ili sanjivi, apstraktni krajolici.

3. Kako je tema ženske moći oblikovala tvoje umjetničko stvaranje?

Inspiraciju uvijek tražim u sebi i u doživljavanju svijeta oko sebe. Moj je rad zapravo pretakanje tih osjećaja i vlastitog osobnog razvoja u svoja umjetnička djela. Mi žene izuzetno smo sposobne u transformaciji i prilagođavanju određenim situacijama, uvijek iznova lako se dižemo poput feniksa iz pepela. Zato mislim da je izvor iz kojega crpim na neki način beskonačan i neuništiv.

Meta Wraber slika

4. Kako bi interpretirala svoj rad za virtualnu izložbu Vichy?

Ženska ljepota započinje prihvaćanjem svih dijelova sebe. Ne samo svojega tijela i izgleda, već i svoje osobnosti i svoje prošlosti. To je proces koji traje cijeli život. U traženju ravnoteže svih tih komponenti žena zrači onime za što živi.

#VICHY89 #MINÉRAL89

Objavljeno

go to top