OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

VICHY ZA 89. ROĐENDAN SLAVI UMJETNOST I UMJETNICE

Meta Wraber poznata je slovenska dizajnerica i ilustratorica, prepoznatljiva po kulinarskim akvarelima, eteričnim ženskim slikama i apstraktnim, poetičnim krajolicima. Pored ilustracija knjiga i ilustracija hrane, radi i modne crteže.

Meta Wraber portret

1. Što za tebe znači umjetnost i kako se ove godine promijenila dinamika tvojega rada?

Odrastala sam okružena glazbom, književnošću i umjetnošću, zato sam se njima napajala od samoga početka. Vjerujem da se to odražava u mojem viđenju i doživljavanju svijeta i svemu što radim. I u umjetničkom stvaranju i u načinu života. Sve vrste umjetnosti izuzetno su važne za život moje obitelji. Ne bih mogla reći da se moj rad i dalje nesmetano odvija jer je trenutačna situacija neizbježna i sveobuhvatna. Međutim, stvaranje mi omogućuje bijeg, pomaže da se osjećam barem malo sigurnije. Dobro mi dođe zaokupljenost radom i projektima.

2. Kako bi opisala svoju estetiku i što te nadahnjuje u stvaranju?

Pronalaženje ljepote i ravnoteže uz zračne akvarele koji spontane slikarske poteze spajaju u šarenu cjelinu. Ponekad su to ženski portreti, ponekad kulinarske ilustracije ili sanjivi, apstraktni krajolici.

3. Kako je tema ženske moći oblikovala tvoje umjetničko stvaranje?

Inspiraciju uvijek tražim u sebi i u doživljavanju svijeta oko sebe. Moj je rad zapravo pretakanje tih osjećaja i vlastitog osobnog razvoja u svoja umjetnička djela. Mi žene izuzetno smo sposobne u transformaciji i prilagođavanju određenim situacijama, uvijek iznova lako se dižemo poput feniksa iz pepela. Zato mislim da je izvor iz kojega crpim na neki način beskonačan i neuništiv.

Meta Wraber slika

4. Kako bi interpretirala svoj rad za virtualnu izložbu Vichy?

Ženska ljepota započinje prihvaćanjem svih dijelova sebe. Ne samo svojega tijela i izgleda, već i svoje osobnosti i svoje prošlosti. To je proces koji traje cijeli život. U traženju ravnoteže svih tih komponenti žena zrači onime za što živi.

#VICHY89 #MINÉRAL89

Najčitanije

Vitamin C - tajna blistave kože?

Sastojci

Vitamin C - tajna blistave kože?

Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

Pročitaj članak

go to top