OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Zaštita od sunca: isprobajte zaštitu od sunca krojenu po vašoj mjeri

Kako bi pronašli najpogodniju zaštitu od sunca za vas i vašu obitelj trebate shvatiti različite načine na koje je vaša koža izložena UV zrakama, što varira o lokaciji na kojoj se nalazite i aktivnosti kojom se bavite.

Zaštita od sunca: isprobajte zaštitu od sunca krojenu po vašoj mjeri

Sunce, more i pijesak

Kada su u pitanju obiteljski odmori ili samo jednodnevni izlet na plažu, zaštita od sunca - uz stalno nanošenje  -  iznimno je bitna. Može se činiti očiglednim, ali istraživanja su pokazala da više od 50% žena ne nanosi zaštitu od sunca redovito. Kupanje, sušenje i znojenje  dokazano uklanjanju i do 50% nanesene zaštite, čime vaša koža postaje ranjiva na UV zrake, koje osobito mogu  biti jake kad se nalazite u blizini vode, zbog refleksije svjetlosti. Izbjegavajte intenzivnu izloženost tijekom najkritičnijih sati (od 11h do 16h) i koristite stik za zaštitu od sunca na nepokrivenim područjima lica, kao što su nos, uši i usta.

Jak vjetar uz more, u kombinaciji s pijeskom i slanom vodom, može učiniti kožu osjetljivom na opekline. Također, vjetar i oblaci mogu prividno prikriti pravi intenzitet UV zračenja, jer uz njihovu prisutnost ne morate nužno osjetiti vrućinu na svojoj koži. Koristite hidriratantno mljijeko s visokim faktorom zaštite od sunca kako biste čak i osjetljivu kožu održavali hidratantnom, zaštićenom i bez osjećaja nelagode.

Boravak na suncu tijekom dana

Pješačenje do posla ili odlazak na pauzu za ručak povećavaju osjetljivost vaše kože na UV zračenje. Čak i sjedenje kraj prozora kroz koji prodire sunce, može  izazvati oštećenje kože, s obzirom da UV zrake mogu  prolaziti kroz staklo. 80% ovih potencijalno štetnih valova prolazi i kroz oblake, tako da se ni za vrijeme oblačnog dana ne bi trebali odreći svoje kreme s faktorom zaštite od sunca.

Kako biste se zaštitili od kratkotrajnih i dugotrajnijih oštećenja,  koristite zaštitu od sunca tijekom svoje svakodnevne rutine njege kože. BB-krema s matirajućim učinkom koja sadrži faktor zaštite od sunca  spriječit će suvišan sjaj, a pritom će štititi vašu kožu od UV zračenja koje može  biti iznenađujuće jako, čak i u urbanim dijelovima.

Odlazak na piknik s društvom

Možda ste zaštitili svoje lice, ali nemojte zaboraviti ni područja poput zatiljka i dekoltea, koja također mogu biti izložena suncu! Iako je sunčano popodne savršeno za piknike s prijateljima ili ćaskanje na terasi na suncu, često ne obraćamo pozornost na osjetljivost kože na sunce  dok se  razgovor zahuktava. Osjetljiva koža i područja na tijelu koja su rijetko izložena suncu mogu prvi  stradati. Umirujuće mlijeko-gel koje se nanosi na sva izložena područja  osigurat će maksimalnu hidrataciju i trajni osjećaj ugode. BB krema s matirajućim učinkom ili hidratantna njega koja sadrži faktor zaštite od sunca spriječit će suvišan sjaj, zaštititi kožu od UV zraka, a moguće ju je nanijeti i ispod šminke.

Sport na suncu

Pojava sunca, ne bi trebala pokvariti vaše planove za odlazak na trčanje, zbog brige oko UV zračenja. Međutim, trebate biti svjesni da znoj može  izazvati skidanje zaštite od sunca, čime vaša koža ostaje nezaštićena. Nanošenje određenih sredstava za zaštitu od sunca preko znojne kože, može  dovesti do masnih bijelih tragova, a sam proizvod neće se dovoljno dobro apsorbirati u vašu kožu. Vaš izbor treba biti hidratantan, ali lagan i svjež sprej za zaštitu od sunca koji je otporan na znoj i vodu, kako bi izbjegli nelagodu i moguć nestanak zaštite. Osjećaj hlađenja će također, osvježiti vaše tijelo prije i tijekom vježbanja. Priprema, pozor, sad!

go to top