OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Zaštita od sunca tijekom cijele godine

Proizvodi za zaštitu od sunca ne moraju se nositi samo u torbi za plažu! Vašoj koži je stalno potrebna zaštita. Slijedi 5 razloga zašto je potrebno nanositi faktor zaštite od sunca tijekom svih godišnjih doba, bez obzira na vrijeme....

Zaštita od sunca tijekom cijele godine

Radosti proljeća

Kada dođe proljeće, svima nam je dosta vlažnih, zimskih dana, te imamo naviku da sve više vremena provodimo  na otvorenom čim izađe sunce. Duži dani i ljepše vrijeme podrazumijevaju duži boravak van zatvorenog prostora, ali relativno umjerene temperature mogu  dovesti u zabludu: UV zrake su i dalje potencijalno rizične za kožu. Do proljeća, UV zračenje je već skoro 10 puta intenzivnije nego tijekom zime. Naoblaka mahom umanjuje infracrvenu i vidljivu svjetlost, što dovodi do smanjenja topline i svjetlosnog intenziteta, ali ne i jačine UV zračenja: do 80% UV zračenja može  probiti kroz oblake.

Djelotvoran način da se spriječi slučajna oštećenost i povećani rizik preranog starenja vaše kože je korištenje zaštitnog faktora  tijekom vaše rutinske brige o koži. BB krema za lice u tamnijoj nijansi sa zaštitnim faktorom 50   daje čak i prirodni izgled dok u isto vrijeme i štiti vašu kožu. Za tenove sklone sjaju, krema za lice s mat efektom i dodatnim faktorom za zaštitu od sunca održava kožu nemasnom, sprečavajući izdajnički sjaj oko problematičnih područja, kao što su T zona i čelo. 

Ljetna zabava

Za većinu nas ljeto znači vrijeme odmora! To je ujedno i najvažnije godišnje doba za nanošenje moćnih proizvoda za zaštitu od sunca, imajući u vidu da je UV zračenje jače uslijed blizine sunca, te i da ćemo najvjerojatnije više vremena provoditi na otvorenom izloženi suncu.

Ukoliko uživate u skakanju po valovima ili običnom gnjuranju  u bazenu, pobrinite se da koristite kremu za zaštitu od sunca sa formulom koja je na bazi Wet tehnologije, a kako biste imali dodatnu vodootpornost. Ne zaboravite  stalno  nanositi zaštitu za sunce i to svaka dva sata, kao i da se sklonite sa izravne sunčane svjetlosti tijekom najtoplijih dijelova dana ( od 11.00h do 16.00h). Štiteći svoju kožu tijekom ljetnih mjeseci, izbjeći ćete posljedice suhe, oštećene kože,  kada dođe jesen.

Jesen

Ljeto je gotovo i vrijeme je da se vratimo našoj svakodnevnici. Idete li na odmor van sezone  ili aktivnosti na otvorenom? Možda je opao intenzitet UV zračenja, ali dugovalni UVA zraci su i dalje prisutni i predstavljaju rizik za zdravlje vaše kože. Ukoliko je jesen vrijeme kada  idete na odmor (manje gužve, niže cijene), vašoj koži je potrebna ista njega kao i tijekom ljetnih mjeseci, zato ne zaboravite zaštitu od sunca!

Sportski tipovi mogu  izbjeći osjećaj masnoće izazvan raznim kremama za zaštitu od sunca kada su u kombinaciji sa znojem i kretanjem tako što će probati Vichy Invisible Hydrating Mist. Delikatno prianja na kožu pri čemu ćete osjetiti prefinjen cvjetni miris i imati osjećaj svježine bez bijelih tragova ili klizanja po koži.

Zima

Idete li na odmor na skijanje ove zime? Intenzitet UV zračenja se povećava sa nadmorskom visinom - oko 10% na svaki kilometar - zato se osigurajte da slučajno ne oštetite svoju kožu ukoliko ne nanesete faktor 50+ i nemate u džepu stik za zaštitu od sunca. Redovito nanosite iznova na područja koja su najviše izložena suncu, kao što su nos, čelo, uši i obrazi.

Zašto su planine posebno opasne za kožu? Vjetar i hladnoća mogu zavarati da i ne primjetite svoju izloženost suncu. Također, snijeg ima najveću refleksiju od svih površina, reflektirajući između 60-80% UVA i UVB zraka.

Zaštita od sunca u svako doba

Čak i na otvorenom, vašoj koži je potrebna zaštita, jer i prozori  mogu  biti obmanjujući. Iako ne možete  dobiti preplanulost iza stakla, UVA zrake, ne UVB zrake odgovorne za opekline, probijaju vidljivom svjetlošću. Posljedice produžene izloženosti bez zaštite mogu dovesti do dubokih oštećenja stanica čak i DNK i foto-starenja - kada izgledate mnogo starije nego što  imate godina.

Imajući u vidu da su dugovalne UVA zrake prisutni tijekom cijele godine, bolje je spriječiti nego liječiti kada je u pitanju briga o vašoj koži. Neka vam nanošenje  zaštite od sunca bude dio dnevne rutine u održavanju ljepote, bez obzira na godišnje doba.

go to top