NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Zašto je čaj najbolji saveznik zdravog života

Vrline crnog, zelenog i crvenog čaja: od šalice do Vašeg tijela. Čaj je Vaš saveznik za zdrav život.

INSIDE IMG-Tea why its your ally for healthy lifestyle-500651360Ako ste tip osobe svjesne svog zdravlja, vjerojatno znate da je čaj jedna od najboljih namirnica za Vaše tijelo. Kad ste u stresu i premoreni, Vaš organizam trpi, gubite zdravi sjaj i poprimate sivkasti ten. Bio leden ili vruć, zelen, crn ili crven, čaj Vas može oživjeti i energizirati.

Zeleni čaj: antioksidacijske supermoći

Zeleni čaj kao moćni antioksidans je obavezan u azijskim rutinama ljepote gdje se ovaj čaj konzumira svakodnevno. Slobodni radikali su tvari koje oštećuju nježna tkiva što dovodi do preranog starenja. Antioksidansi u zelenom čaju u trenu ih zaustavljaju (1) što pomaže u promicanju zdravog tijela izvana i iznutra i u borbi protiv starenja organizma u cjelini. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684512/

Crveni čaj: dodatni doprinos zdravlju

Ova vrsta, poznata i kao Rooibos ili čaj crvenog grma, je bogata antioksidansima i ne sadrži kofein što ga čini idealnim pićem za večer (1). Savršen je i za probavu, što i  nije čudno pošto ga u Južnoj Africi, domovini ovog čaja, roditelji daju djeci za smirivanje grčeva. Prirodno sadrži  cink i alfahidroksi kiselinu (2), sastojke koji jačaju imunološki sustav. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19419525
[2] http://www.dovemed.com/7-health-benefits-of-rooibos/

Crni čaj: zaštita i djelovanje protiv stresa

Manje je poznat od svog zelenog rođaka iako je najčešće konzumirani čaj u svijetu. No, crni čaj, koji se dobiva iz fermentiranog  zelenog čaja pa je tako i jačih dobrotvornih kvaliteta, također ima snažna antioksidacijska svojstva. Ispitivanja provedena u Velikoj Britaniji (4) pokazala su da konzumacija 3 šalice crnog čaja dnevno smanjuje opasnost od srčanog udara za 11%. To nije iznenađujuće  pošto znamo da i smanjuje razinu hormona stresa u tijelu. 
4. Oxford Journal

Od šalice do kreme: Kombuchina moć posvjetljivanja

Još jedan način da počastimo svoju kožu blagotvornim svojstvima čaja? Neka Vichyjeva  Idéalia postane dio Vaše dnevne rutine. Dnevna krema za glatku i blistavu kožu obogaćena je Kombuchom, aktivnim sastojkom dobivenim iz dvostruko fermentiranog crnog čaja. Klinički dokazano kožu čini glatkom, jasnijom i blistavijom te joj daje zdravi sjaj kojem svi težimo. Ako imate sjajnu, masnu do mješovitu kožu, formula nove gel-kreme upravo je za Vas. Njena je tekstura kremasta, a opet lagana i svježa. Za zdravi, a ne masni sjaj Vaše kože.

Najčitanije

Stil

Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

Naravno, ime možda ne zvuči posebno primamljivo, ali vjerujte nam kad Vam kažemo da biste trebali svakako obratiti pažnju na fermentiranu hranu ako želite poboljšati sveukupno zdravlje. Objasnit ćemo  čemu ta buka o zdravoj hrani u posljednje vrijeme te Vam reći koja je najbolja fermentirana hrana koju trebate uvrstiti u prehranu.

Pročitaj članak

go to top