OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Zašto je čaj najbolji saveznik zdravog života

Vrline crnog, zelenog i crvenog čaja: od šalice do Vašeg tijela. Čaj je Vaš saveznik za zdrav život.

Zašto je čaj najbolji saveznik zdravog života

INSIDE IMG-Tea why its your ally for healthy lifestyle-500651360Ako ste tip osobe svjesne svog zdravlja, vjerojatno znate da je čaj jedna od najboljih namirnica za Vaše tijelo. Kad ste u stresu i premoreni, Vaš organizam trpi, gubite zdravi sjaj i poprimate sivkasti ten. Bio leden ili vruć, zelen, crn ili crven, čaj Vas može oživjeti i energizirati.

Zeleni čaj: antioksidacijske supermoći

Zeleni čaj kao moćni antioksidans je obavezan u azijskim rutinama ljepote gdje se ovaj čaj konzumira svakodnevno. Slobodni radikali su tvari koje oštećuju nježna tkiva što dovodi do preranog starenja. Antioksidansi u zelenom čaju u trenu ih zaustavljaju (1) što pomaže u promicanju zdravog tijela izvana i iznutra i u borbi protiv starenja organizma u cjelini. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684512/

Crveni čaj: dodatni doprinos zdravlju

Ova vrsta, poznata i kao Rooibos ili čaj crvenog grma, je bogata antioksidansima i ne sadrži kofein što ga čini idealnim pićem za večer (1). Savršen je i za probavu, što i  nije čudno pošto ga u Južnoj Africi, domovini ovog čaja, roditelji daju djeci za smirivanje grčeva. Prirodno sadrži  cink i alfahidroksi kiselinu (2), sastojke koji jačaju imunološki sustav. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19419525
[2] http://www.dovemed.com/7-health-benefits-of-rooibos/

Crni čaj: zaštita i djelovanje protiv stresa

Manje je poznat od svog zelenog rođaka iako je najčešće konzumirani čaj u svijetu. No, crni čaj, koji se dobiva iz fermentiranog  zelenog čaja pa je tako i jačih dobrotvornih kvaliteta, također ima snažna antioksidacijska svojstva. Ispitivanja provedena u Velikoj Britaniji (4) pokazala su da konzumacija 3 šalice crnog čaja dnevno smanjuje opasnost od srčanog udara za 11%. To nije iznenađujuće  pošto znamo da i smanjuje razinu hormona stresa u tijelu. 
4. Oxford Journal

Od šalice do kreme: Kombuchina moć posvjetljivanja

Još jedan način da počastimo svoju kožu blagotvornim svojstvima čaja? Neka Vichyjeva  Idéalia postane dio Vaše dnevne rutine. Dnevna krema za glatku i blistavu kožu obogaćena je Kombuchom, aktivnim sastojkom dobivenim iz dvostruko fermentiranog crnog čaja. Klinički dokazano kožu čini glatkom, jasnijom i blistavijom te joj daje zdravi sjaj kojem svi težimo. Ako imate sjajnu, masnu do mješovitu kožu, formula nove gel-kreme upravo je za Vas. Njena je tekstura kremasta, a opet lagana i svježa. Za zdravi, a ne masni sjaj Vaše kože.

go to top