OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Zašto kupiti puder u ljekarni?

Ljekarna je većinom asocijacija na mjesto gdje se dolazi po lijekove ili savjet o zdravstvenim tegobama. Međutim tu se krije cijeli svijet dermatološke kozmetike koji se znatno razlikuje od onog u drogerijama i parfumerijama….

DERMABLEND_FLUID CORRECTIVE FOUNDATION

Velike nepravilnosti kože

Za određene problematike kože poput osjetljivosti, akne, rosacea, nepravilnosti, crvenila, hiperpigmentacija, vitiliga, tamnih podočnjaka i ožiljaka, nije dovoljno samo da puder dobro prekriva već da je razvijen za specifična stanje kože koja ne smije pogoršavati. Takve zahtjeve zadovoljavaju dermatološki puderi u ljekarnama. Nastali su sinergijom znanosti i farmaceutske tehnologije, sastavni su dio linija za njegu problematične kože sa aktivnim sastojcima u koncentracijama koje se ne nalaze u kozmetici namijenjenoj za distribuciju u drogerijama.

Koža kojoj treba ujednačiti boju zahtijeva puder visoke moći prekrivanja i tolerancije. Koncentracija pigmenata treba biti visoka kako bi korekcija tena bila vizualno prihvatljiva s ublažavanjem nepravilnosti. Tekstura treba biti ugodna za osjetljivu kožu te razmaziva kako bi izgled kože bio prirodan. Zato ove vrste pudera sadrže hlapiva ulja biljnog podrijetla i glicerin kako bi se osigurala dugotrajna hidratacija kože dokazana mjerenjima na uređaju pod nazivom korneometar. Sastav pudera treba biti hipoalergen, nekomedogen i treba sadržavati visoku zaštitu od štetnog UV zračenja koje stvara oštećenja na koži.

Koža koja ima akne zahtijeva drugačiji pristup, a puderi namijenjeni ovom stanju kože trebaju biti i tretman za akne koji će nadopunjavati propisanu terapiju od strane dermatologa i biti komplementarni s dermatološkom kozmetikom za njegu. Puder treba sadržavati visoku koncentraciju mineralnih pigmenata i agensa mekog fokusa koji prikrivaju i ublažavaju nepravilnosti. Treba sadržavati salicilnu kiselinu u koncentraciji koja smanjuje nepravilnosti, a učinkovitost pudera na akne treba biti dokazana dermatološkim ispitivanjem nakon najmanje 4 tjedna svakodnevne uporabe. Uz to je potrebna i molekula poput eperulina koja će smirivati kožu i smanjivati mogućnost nastanka hiperpigmentacija. Ne smije sadržavati silikon i masne komponente koje začepljuju pore.

Anti age

Za one koji bi htjeli da im puder ujedno bude i njega protiv bora, treba sadržavati zatezajuću teksturu silikona koja pruža trenutni učinak liftinga i zdravi sjaj kože. Ne smije se nakupljati u naborima kože, treba sadržavati SPF te anti-aging sastojak za čvršću kožu i popunjavanje bora poput Collagyla®.

Prirodan izgled

Svježina, ujednačen ten i hidratacija postižu se s puderima koji sadrže 70% vodene baze obogaćene sa vulkanskom vodom koja jača prirodnu barijeru kože, hijaluronskom kiselinom uz pomoć koje koža postaje punija i pruža joj hidrataciju te mineralnim pigmentima koji prekrivaju ten prirodnim učinkom.   Potražite savjet ljekarnika u odabiru pudera prilagođenog potrebama i stanju vaše kože.     Martina Šepetavc, mag.pharm.

Objavljeno

go to top