NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Zdrave navike: zašto je poboljšanje hidratacije dobro za vašu kožu

Ukoliko ste (kao i mnogi od nas) novu godinu započeli obećanjem da ćete piti više vode, imamo pravu motivaciju za vas! Nastavite čitati za neke od ključnih podataka koje možda niste znali o tome kako optimalna hidratacija pomaže njezi vaše kože.

Zašto je hidratacija toliko važna za zdravu kožu?


Svi smo čuli da konzumacija dovoljno vode vašoj koži daje zdravi sjaj, no što se zaista događa ispod površine dok pokušavamo ostati hiudratizirani? Koža je svakodnevno izložena oštećenjima iz ekspozoma – vanjskim čimbenicima poput zagađenja i UV zraka koji štete našoj koži – koji oštećuju funkciju barijere kože. Upoznati smo s učincima koje dehidracija može imati na našu kožu, ten gubi sjaj i čak postaje suh i/ili ispucan. Kad je koža dobro hidratizirana iznutra, ove su barijere jače i pomažu kod sprečavanja pojave oštećenja povezanih s agresijama iz ekspozoma te sprečavaju da određene bakterije i alergeni prodru u kožu. Što to znači u praksi? Koža koja zgleda i osjeća se bolje te je u stanju učinkovitije vršiti svoju zaštitnu ulogu.

Kako poboljšati hidrataciju: svakodnevni savjeti


Sad kad smo vidjeli kako pravilna hidratacija pomaže koži iznutra, vrijeme je da pogledamo što možemo učiniti da maksimalno povećamo njene učinke na kožu. Hidratacija kože iznutra ide ruku pod ruku s hidratacijom izvana, stoga potražite proizvode za njegu kože sa sastojcima koji maksimiziraju zadržavanje vode poput glicerina i hijaluronske kiseline. To će zadržati toliko potrebnu vlagu kad je vani posebno toplo ili hladno.  

Kako biste ispravno krenuli sa svojim jutarnjim režimom, važno je započeti dan s boosterom ili serumom jer je njihova finija tekstura formulirana na način da temeljito prodire u epidermalne slojeve kože.  Vichy Minéral 89 booster sadrži samo 11 izuzetno hidratantnih sastojaka i ime je dobio po nevjerojatno visokoj koncentraciji Vichy mineralizirane termalne vode od 89% što je čak 69% više no u prijašnjim formulama. Potom nanesite bogatiju dnevnu kremu poput Vichy Aqualia Thermal Rich kako biste zadržali dobrobiti prethodnog koraka i stvorili zaštitni, intenzivno hidratizirajući sloj na vašem tenu.

I na kraju ne zaboravite redovito topički hidratizirati kožu, posebice nakon vježbanja u teretani gdje se koža isušuje i gubi minerale. U periodima kad je koža sklona isušivanju tretirajte je raspršivanjem osvježavajuće Vichy mineralizirane termalne vode.

Naši kultni proizvodi

 • 23988Dnevni booster za snažniju i puniju kožu
  518NewMINÉRAL 89FACE CAREDnevna njegaHidratantna njega za kožu lica

  Novo

  Dnevni booster za snažniju i puniju kožu

  MINÉRAL 89

  Dnevni booster za snažniju i puniju kožu

  Dnevna njega

  INOVACIJA: Vaša dnevna doza za snažniju kožu

 • 11836AQUALIA THERMAL DINAMIČNA HIDRATACIJA
  Bogata krema za isušenu kožu lica
  51AQUALIA THERMALFACE CAREDnevna njegaHidratantna njega za kožu lica
  AQUALIA THERMAL DINAMIČNA HIDRATACIJA Bogata krema za isušenu kožu lica
 • 18743Mineralizirana termalna voda00TERMALNA VODA VICHYFACE CAREČišćenje lica
  Mineralizirana termalna voda
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top