OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Zdrave navike: zašto je poboljšanje hidratacije dobro za vašu kožu

Ukoliko ste (kao i mnogi od nas) novu godinu započeli obećanjem da ćete piti više vode, imamo pravu motivaciju za vas! Nastavite čitati za neke od ključnih podataka koje možda niste znali o tome kako optimalna hidratacija pomaže njezi vaše kože.

Zdrave navike: zašto je poboljšanje hidratacije dobro za vašu kožu
Healthy-habits-why-boosting-your-hydration-is-good-for-your-skin.jpg

Zašto je hidratacija toliko važna za zdravu kožu?


Svi smo čuli da konzumacija dovoljno vode vašoj koži daje zdravi sjaj, no što se zaista događa ispod površine dok pokušavamo ostati hiudratizirani? Koža je svakodnevno izložena oštećenjima iz ekspozoma – vanjskim čimbenicima poput zagađenja i UV zraka koji štete našoj koži – koji oštećuju funkciju barijere kože. Upoznati smo s učincima koje dehidracija može imati na našu kožu, ten gubi sjaj i čak postaje suh i/ili ispucan. Kad je koža dobro hidratizirana iznutra, ove su barijere jače i pomažu kod sprečavanja pojave oštećenja povezanih s agresijama iz ekspozoma te sprečavaju da određene bakterije i alergeni prodru u kožu. Što to znači u praksi? Koža koja zgleda i osjeća se bolje te je u stanju učinkovitije vršiti svoju zaštitnu ulogu.

Kako poboljšati hidrataciju: svakodnevni savjeti


Sad kad smo vidjeli kako pravilna hidratacija pomaže koži iznutra, vrijeme je da pogledamo što možemo učiniti da maksimalno povećamo njene učinke na kožu. Hidratacija kože iznutra ide ruku pod ruku s hidratacijom izvana, stoga potražite proizvode za njegu kože sa sastojcima koji maksimiziraju zadržavanje vode poput glicerina i hijaluronske kiseline. To će zadržati toliko potrebnu vlagu kad je vani posebno toplo ili hladno.  

Kako biste ispravno krenuli sa svojim jutarnjim režimom, važno je započeti dan s boosterom ili serumom jer je njihova finija tekstura formulirana na način da temeljito prodire u epidermalne slojeve kože.  Vichy Minéral 89 booster sadrži samo 11 izuzetno hidratantnih sastojaka i ime je dobio po nevjerojatno visokoj koncentraciji Vichy mineralizirane termalne vode od 89% što je čak 69% više no u prijašnjim formulama. Potom nanesite bogatiju dnevnu kremu poput Vichy Aqualia Thermal Rich kako biste zadržali dobrobiti prethodnog koraka i stvorili zaštitni, intenzivno hidratizirajući sloj na vašem tenu.

I na kraju ne zaboravite redovito topički hidratizirati kožu, posebice nakon vježbanja u teretani gdje se koža isušuje i gubi minerale. U periodima kad je koža sklona isušivanju tretirajte je raspršivanjem osvježavajuće Vichy mineralizirane termalne vode.

VAŠA RUTINA

mineralizirana-termalna-voda-vichy-setting-sprej; ciscenje-lica; hidratacija; maglica-upala-koze; smirujuci-ucinak

Mineralizirana termalna voda

go to top