NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

4 sezone ispadanja kose: kako ga izbjeći cijele godine

Neka ispadanje kose postane nestresno uz ove sezonske savjete kako uvojke zadržati voluminoznima i zdravima.

Sezonsko ispadanje kose je uobičajen i privremen tip reverzibilnog ispadanja kose posebno vidljivog u jesen i proljeće. Kod normalnog ispadanja kose ispada 50-100 vlasi dnevno no tijekom nekih perioda u godini broj se može i višestruko povećati! Ne brinite: ove su promjene prirodan i prilagodljiv proces i obično traju 4-6 tjedana.

Jesen: opremite se za hladnije vrijeme

Švedsko istraživanje objavljeno u časopisu Dermatologija otkrilo je da je jesensko ispadanje kose uzrokovano pojačanim rastom kose u srpnju zbog zaštite od UV zraka. Listopad i studeni su mjeseci u kojima ispadanje kose doseže vrhunac.
Ako primijetite da krajem ljeta kosa počinje polako ispadati, možda je vrijeme da pojačate njegu kose tretmanom potiv ispadanja. Što ranije počnete, prije ćete i primijetiti razliku.

Zima: poboljšajte zdravlje vlasišta

Zimi opada razina vlage u atmosferi što dovodi do suhog vlasišta kod većine muškaraca i žena. Kovrčava kosa će stradati najviše jer ovaj tip kose drastično reagira na različite klimatske uvjete. Ako ste ujesen započeli s tretmanom protiv ispadanja kose, nastavite s njime. Aminexil je pokazao rezultate kod poboljšanja stanja vlasišta i pričvršćivanja svake vlasi za njen korijen.

Proljeće: drugo doba po jačini ispadanja kose

Vašoj je kosi potrebna zaštita kako dani postaju duži- ispitivanja koja je proveo Medicinski centar Sveučilišta u Marylandu su pokazala da se na svjetlosti smanjuje proizvodnja melatonina, hormona koji igra ključnu ulogu u zdravom funkcioniranju folikula. Prilagođavanje tijela na novu klimu može utjecati na sveukupno zdravlje kose.

Mnogi u proljeće uzimaju dodatke za jačanje imunološkog sustava, stoga razmislite o dodatku pojačanom aminokiselinama, bazom proteina keratina koji tvori kosu. Istraživači Sveučilišta Harvard prepoznali su nedostatak proteina kao ključni čimbenik gubitka kose.


Ljeto: ostanite spokojni i uživajte u suncu

Neki kažu da nam kosa ljeti ispada kako bi nam se tijelo lakše hladilo. To je, međutim, teško dokazati jer kosi treba 100-tinjak dana da ispadne kad prestane rasti i kad uđe u fazu mirovanja.

Intenzivne sunčeve zrake oštećuju kožu, ali i nadražuju vlasište i isušuju deblo vlasi. Ne izlažite kosu prekomjerno suncu i sjetite se zaštititi je i nahraniti maskom. Provjerite što Dercos nudi.

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Životne dobi

Zaštita od sunca tijekom cijele godine

Proizvodi za zaštitu od sunca ne moraju  se nositi samo u torbi za plažu! Vašoj koži je stalno  potrebna zaštita. Slijedi 5 razloga zašto je potrebno nanositi faktor zaštite od sunca tijekom svih godišnjih doba, bez obzira  na vrijeme....

Pročitaj članak

go to top