OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

3 sporta koji Vam pomažu da ostanete u formi, dinamični i energični tijekom menopauze

Fizičke promjene koje dolaze s menopauzom znače  da je važnije no ikad staviti Vašu formu i blagostanje na prvo mjesto. No, koji su sportovi i aktivnosti najbolji za očuvanje zdravlja, tonusa i dinamičnosti Vašeg tijela i uma?

3 Sports That Help You Stay Fit

Umor, poremećaji spavanja, stres i hormonalne promjene koje dovode do dobivanja težine i gubitka mišićne mase: to su samo neki od načina na koje menopauza djeluje na Vaše zdravlje, razinu energije i sveukupnu formu.  Iz tog je razloga važnije no ikad da dok ulazite u ovu novu fazu Vašeg života, pojačate fizičku aktivnost i opredijelite  se za zdraviju, energičniju i sretniju budućnost. Evo koja će Vam tri sporta pomoći da očuvate tonus, energiju i samopouzdanje tijekom ovog posebnog prijelaza u Vašem životu.

Pilates: uživajte u vremenu posvećenom sebi i njegujte "zen" duh

Uživate li u tišini u kojoj samo postojite, meditirate i njegujete Vaš "zen", a istovremeno oblikujete svoje tijelo? Ako je to tako, pilates je idealan za Vas. Kad ga ispravno vježbate, ova nježna istezanja i pokreti fokusirani na trbušni zid mogu popraviti gipkost i održati tonus mišića koji obično nestaje u menopauzi. Prema jednoj studiji, opuštajuće vježbe koje uključuju pilates ili jogu mogu pomoći pri smanjenju tjeskobe koja se se također može pogoršati pod utjecajem  hormonalnih promjena. 

Kardiogolf: zabavan način podizanja pulsa uz partnera

Bilo da ga igrate s dobrim prijateljem ili sa supružnikom, kardiogolf može biti zabavan i osnažujući način održavanja Vašeg kardiovaskularnog zdravlja i vitkije i jače linije. Koriste se pokreti zamahivanja iz golfa i pojačava se intenzitet što pomaže da se poboljša aerobna kondicija i ojačaju mišići trbušnog zida. Ako uživate u bavljenju sportom u društvu, održavajte energiju i vitalnost sportom koji je zabavniji udvoje!

Za ovisnike o fitnesu: isprobajte izazov 30 dana čučnjeva

Više volite intenzivne vježbe koje su izazov na svim razinama? Izazov 30 dana čučnjeva možda je savršen način da započnete novu rutinu tjelovježbe i ostanete motivirani i puni energije. Prema brojnim ispitivanjima povećanje snage i mišićnog tonusa ključno je u menopauzi, jer pomaže kod sprječavanja gubitka koštane mase. Velike mišićne skupine na koje djeluju čučnjevi važna su područja za trening snage, a čučnjevi djeluju i na povisivanje pulsa što poboljšava kardiovaskularnu kondiciju. Spremni za početak? Postoji puno besplatnih izazova na internetu koji sadrže vježbe s uputama.

Objavljeno

go to top