OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Evo zašto je hidratizirana koža tajna blistavog makeupa

Pokušavate postići blistavu, besprijekornu kožu, no dehidracija vam staje na put? Istražujemo kako vam hidratizirana koža može pomoći da makeup bude što besprijekorniji.

Evo zašto je hidratizirana koža tajna blistavog makeupa
Mineral+fluid

Ako volite makeup, vjerojatno znate da je hidratizirana koža glavni čimbenik zdravog, blistavog izgleda. Hidratacija zasigurno igra vitalnu ulogu kod zdravog tena: voda je odgovorna za gladak, mek i baršunast izgled dok dehidracija uzrokuje grubu kožu bez sjaja i tanke linije. Stoga ima smisla da će makeup nanesen na hidratiziranu kožu izgledati bolje i zahtijevati manje prekrivanja. Evo i kako.

Bez primjerene hidratacije vaša će koža biti osjetljivija na okolišne čimbenike poput zagađenja i duhanskog dima.

Zašto je hidratacija toliko važna za blistavu kožu?


Bez primjerene hidratacije vaša će koža biti zategnuta uz osjećaj neugode, ali je i funkcija barijere kože oslabljena. Kako? Tako što je osjetljivija na okolišne čimbenike poput zagađenja i duhanskog dima. Ove agresije mogu uzrokovati manje glatku kožu usijed čega na makeupu nastaju nabori. K tome, vaš ten postaje suh i ljuskast (1) zbog čega često moramo nanositi više makeupa kako bismo suzbili ove simptome. Zato je važno najprije djelovati na dehidraciju kako bismo kožu pipremili za makeup.

Kako Minéral 89 može poboljšati izgled vašeg makeupa?


Minéral 89 može povoljno djelovati na sve korake vaše makeup rutine. Prvi je upotreba boostera za pripremu vaše kože, čak i prije uobičajene baze, pudera ili korektora. To poboljšava primjenu proizvoda na koži, ali je i zaglađuje i doprinosi ujednačenijem prekrivanju za blistavu i zdravu kožu iznutra i izvana. Ako imate osjetljivu kožu Minéral 89 može ujednačiti kožu i smanjiti osjećaje neugode koje osjećate.  Uz booster nećete morati brinuti o tome isušuje li vam se prerano puder jer on pomaže zadržati vlagu tijekom cijeloga dana, a usto zaglađuje kožu i daje joj blistav i zdrav izgled. Prije spavanja ne zaboravite ukloniti sav makeup i nanijeti booster još jednom. Možete biti sigurni da će koža do jutra biti manje isušena, glatka i ružičasta.

Tko može koristiti Minéral 89?


Minéral 89 se preporučuje svim tipovima kože. 

Njegova lagana tekstura čini ga savršenim za masnu i osjetljivu kožu.

Može se koristiti i danju i noću kao prvi korak vaše rutine njege kože – booster prije, krema poslije.
Zato prije nanošenja makeupa i zaštite od sunca  ne zaboravite nanijeti Minéral 89.

IZVORI:

 1. 1. Verdier-Sévrain, S. i dr. , Hidratacija kože: osvrt na njene molekularne mehanizme' u Journal of Cosmetic Dermatology 6.2 (2007.) str. 75.-82. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17524122]

VAŠA RUTINA

 • Vichy M89 promo
  vichy-mineral-89-dnevni-booster-za-snazniju-i-puniju-kozu-serum-za-lice-njega lica-hijaluronska-kiselina

  MINÉRAL 89

  Snažnija i punija koža sa hijaluronskom kiselinom

  Dnevna njega

  INOVACIJA: Vaša dnevna doza za snažniju kožu

 • vichy-dermablend-korektivni-tekuci-puder-16-h-nijansa-15-opal-nude-sand-gold-mat-puder-lagano-prekrivanje-spf-35
 • Najčitanije

  Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić

  Njega Lica

  Odabrati pravi puder? Ništa lakše uz male tajne Dajane Pajkić

  Već je svima dobro poznato kako bilo koji make-up proizvod izgleda bolje na zdravoj i njegovanoj koži. Pri tome isključivo mislim na svakodnevnu higijenu uklanjanja šminke prije spavanja, temeljitog čišćenja koje uklanja sve nečistoće s lica i primjerenu njegu za Vaš tip kože. Isti postupak se ponavlja i ujutro kako bi se make-up nanosio na čistu kožu.

  Pročitaj članak

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Jeste li znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravoga sjaja? Bacit ćemo pogled na revitalizirajuća svojstva vitamina C. Užurban način života utječe na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja.

  Pročitaj članak

  go to top