OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Kako mogu pomoći svojoj koži tijekom menopauze? Najbolji savjeti za dobru rutinu njege kože

Menopauza je individualna stvar i duboko je povezana s vašim genima i obiteljskim nasljeđem, no postoji i cijeli niz vanjskih čimbenika. Njih je moguće držati pod kontrolom uz pomoć dobre rutine njege kože.

Kako mogu pomoći svojoj koži tijekom menopauze? Najbolji savjeti za dobru rutinu njege kože

Niste sami u menopauzi, tu smo da vam pomognemo da razumijete što se događa kako biste se mogli oduprijeti toj pojavi.

Starenje kože rezultat je genetskih i vanjskih čimbenika

U perimenopauzi postaju vidljive neke negativne promjene poput prekomjerne suhoće, stanjivanja kože, poremećaja u mikrocirkulaciji, raspada kolagenih i elastinih vlakana, glikacije i smanjene tvorbe sebuma i, priznajmo, nije ugodno!
Dobre su vijesti da ove simptome menopauze možete ublažiti primjerenom rutinom njege kože koju će vam preporučiti dermatolog i tu postoje neka opća pravila:
1.  Operite lice nježnom micelarnom vodom poput Vichy Thermal Purity 3 u 1, sredstva za čišćenje bez mirisa koje je sigurno za vašu suhu i osjetljivu kožu.
2.  Na lice i tijelo bogato nanesite hidratantnu njegu koja sadrži hijaluronsku kiselinu, humektante (npr. glicerin) kad god osjećate da vam je koža suha (barem dvaput dnevno). Vichy Neovadiol je pun pogodak. 

Dobar ritam – nježno operite, bogato hidratizirajte

Obratite pažnju na proizvode za njegu kože bogate ceramidima ili omega 3 ili 6 masnim kiselinama (npr. karite maslac, ulje rižinih mekinja i ulje šafranike) koji pomažu u obnovi smanjene razine masnih kiselina u koži odgovornih za fleksibilnost i pravilnu funkciju barijere kože.

Bit će vam potreban i nježni dnevni piling za bolju hidrataciju kože i za poticanje stanične obnove te otčepljivanje pora. Ovisno o stanju kože preporučuje se enzimski piling, poliranje lica ili proizvodi na bazi glikolne kiseline.
Redovito koristite proizvode za njegu lica (kreme, serume) koji sadrže retinol, fitohormone sa čimbenicima rasta, aminokiseline, vitamine C, E i A, peptide i ostale molekule koje utječu na znakove starenja.
Nužna je i svakodnevna upotreba zaštitnog sredstva širokog spektra koja zaista sadrži UVA prije izlaska na otvoreno i ne zaboravite redovito ponavljati nanošenje. Neprocjenjiva navika koja će zaštititi vašu kožu od oštećenja uzrokovanih suncem, progresivnog stanjivanja kože i fotostarenja. Što se još čeka?

Ključni elementi za upamtiti za dobru rutinu njege kože u menopauzi

Primjerena rutina njege kože može spriječiti promjene na koži uzrokovane menopauzom i pomoći vam oko njih, a ovo su sastojci koje trebaju sadržavati proizvodi koje koristite:
·      Hidratantne njege: hijaluronska kiselina, glicerin i ostali humektanti
·      Kreme, serumi i ostali proizvodi za njegu kože: omega masne kiseline, retinol, fitohormoni, aminokiseline, vitamini C, E i A, peptidi..
·      Eksfolijansi: glikolna kiselina

go to top