OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Kako se nositi s ispadanjem kose nakon porođaja

Većina mladih majki primjećuje zamjetno ispadanje kose nekoliko mjeseci nakon porođaja. Usto, uobičajeno ispadanje kose odgođeno trudnoćom može se iznenada pojaviti.

Kako se nositi s ispadanjem kose nakon porođaja

Žene u prosjeku izgube 100 vlasi dnevno iz sveukupno 100.000 folikula no nakon porođaja možda ćete primijetiti da Vam ispada i više kose. Ta je pojava poznata kao postporođajno ispadanje kose što je normalno i privremeno te ovisi o sniženoj  razini estrogena uz činjenicu da je normalno ispadanje kose (vlasi u telogenoj fazi) bilo „na čekanju“ tijekom trudnoće. Pripazite usput da se ispale vlasi ne omotaju čvrsto oko bebinih prstića. Vašoj će se kosi vratiti normalna punoća do prvog rođendana Vašeg djeteta ili ranije. Dotad isprobajte neke učinkovite načine suočavanja s ovim tipom ispadanja kose:

Mudri odabiri njege kose

Najvažnije je pronaći šampon i regenerator primjeren Vašoj kosi. Šamponi za volumen su odlična ideja, no prekomjerno nanošenje regeneratora može također ovjesiti kosu te će ona izgledati tanja. Kućni pripravci poput maslinovog ulja hrane vlasište, ali mogu i zamastiti kosu.
Kozmetičko rješenjeNajvažnije je pronaći šampon i regenerator primjeren Vašoj kosi. Šamponi za volumen su odlična ideja, no prekomjerno nanošenje regeneratora može također ovjesiti kosu te će ona izgledati tanja. Kućni pripravci poput maslinovog ulja hrane vlasište, ali mogu i zamastiti kosu.

Nježno stiliziranje

Izbjegavajte stilove koji zatežu i naprežu Vašu kosu poput čvrstih podignutih frizura ili valova. Ako koristite sušilo, prebacite na hladan zrak i izbjegavajte češljanje mokre kose jer je sklonija pucanju. Malo dodatne pažnje pri uređivanju frizure čini čuda!

Hranjenje iznutra

Jedite puno voća i povrća bogatih vitaminima, flavonidima i antioksidansima i hranite folikule kose te potičite rast. Vitamiin B7 uz cink i silicij su poznati dodaci pehrani za jačanje zdravlja kose i volumena ukoliko se uzimaju u odgovarajućim dozama.

Aktivno rasterećivanje

Nedostatak sna i emotivne brige za Vašu bebu vrlo su stresne i mogu dodatno pogoršati postporođajno ispadanje kose. Možda nemate vremenaa za svakodnevnu meditativnu jogu, ali možete pogledati Youtube vodiče za tehnike abdiominalnog disanja koje možete raditi bilo kada– čak i dok dojite!

go to top