OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Menopauza: što se događa s razinom kalcija i vitamina D kad navršite 50?

S godinama se razina kalcija prirodno smanjuje, no postoje načini da se očuva njegova postojanost ili da ga se unese u tijelo. Uzmite olovku i papir i zapišite.

Menopauza: što se događa s razinom kalcija i vitamina D kad navršite 50?

Nedostatak kalcija ima jak utjecaj na sveukupno zdravlje. Može djelovati na raspoloženje i na pad energije. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da podignete njegovu razinu pa zašto ih ne biste isprobali? :)

Nedostatak vitamina D: glavni uzrok smanjenja razine kalcija tijekom menopauze

Nedostatak vitamina D utječe na smanjenje apsorpcije kalcija, posebno u našim kostima što rezultira lomovima, no zahvaćena je i koža. Kalcij je mali ion i prijeko potrebni glasnik staničnog kapaciteta kože  koji igra ulogu u ispravnom signaliziranju između stanica kože kako bi funkcionirale u harmoniji. Neravnoteža kalcija u površinskom sloju kože mijenja pH kože što se 5-6 puta povećava kako žena stari. 

S ovom promjenom koža postaje osjetljivija, lakše nastaju osipi i iritacije.
Ako već postoji neko stanje poput ekcema ili rozaceje, ovo će ga dodatno pogoršati. 

Polovica žena u menopauzi uzima kalcij kao dodatak prehrani.
No, mora se uzimati i vitamin D: provjerite njegovu razinu u organizmu i nabavite kapljice vitamina D!“

Povećanje pH uslijed starenja još je jedan događaj unutar površionskog sloja kože koji dodatno remeti funkciju barijere kože i čini je osjetljivijom, sklonijom alergijama, infekcijama te smanjuje moć zacjeljivanja. 

Ključne činjenice za upamtiti:

• Ono što se događa s s razinom kalcija kad navršite 50 posljedica je nedostatka vitamina D koji sprečava pravilnu apsorpciju kalcija u tijelu.
• Ovaj nedostatak vitamina D i pad razine kalcija sigurno će uzrokovati i ostale poremećaje, stoga ga nadomjestite pripravcima kalcija i vitamina D što je prije moguće.

go to top