OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Noćni valovi vrućine: kako ostati smirena i naspavati se?

Tijekom kasnijih stadija menopauze "valovi vrućine" mogu narušiti Vaš san i spriječiti da se odmorite što je važno za blagostanje i lijepu kožu. Ovih 5 savjeta će Vam pomoći da se smirite i dobro naspavate te probudite svježi.

Night-time Hot Flashes

Vrtili ste se cijele noći i budili znojni i tjeskobni. Hormonalne promjene koje dolaze u menopauzi - posebno u kasnijim stadijima - mogu uzrokovati valove vrućine te Vas spriječiti da se naspavate i čak uzrokovati nesanicu. Slijedite ovih 5 savjeta kako ostati smirena i dobro se naspavati noću: izgledat ćete i osjećati se najbolje što možete ujutro.

Držite hladno piće na noćnom ormariću

Čaša hladne vode ili biljnog čaja uz uzglavlje dobar je način opuštanja kad Vam je pretoplo.  Mogli biste razmisliti i o držanju raspršivača ili vlažne krpe uz krevet za osvježavanje kože ako se znojite noću.

Nosite prozračne i prirodne materijale dok spavate

Ako nosite sintetičke materijale poput poliestera ili spandeksa, pred spavanje se presvucite u prozračnije, prirodne materijale poput organskog pamuka. Sintetičke tkanine mogu hermetički zatvoriti toplinu zbog čega ćete se osjećati neugodno, a pamuk ili lan upijaju vlagu i održavaju Vas "hladnima".

Spavajte s dekom manje i razmislite o promjeni posteljine.

Važno je i ne zatrpavati se dekama ako imate noćne valove vrućine.  Spavajte s dekom manje ako možete. Razmislite i o promjeni posteljine u onu prirodnih materijala poput pamuka ili paperja: to će pomoći da ostanete hladni i suhi.

go to top