OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Ove 3 inspirativne i snažne žene utjelovljuju sreću i eleganciju u 50-ima

Ljepota i samopouzdanje ne znaju za godine, a ove 3 inspirativne, snažne žene dokazuju da su 50-e pravo vrijeme za nove izazove i smiren, sretan i lijep pogled u budućnost.

Ove 3 inspirativne i snažne žene utjelovljuju sreću i eleganciju u 50-ima

U kulturama koje štuju mladost, posebno kod žena, važno je potvrditi činjenicu da je istinska ljepota bezvremenska. Tri inspirativne i vesele žene, zvijezde iz potpuno različitih područja kao što su genetika, zabavna industrija i humanitarni rad, dokazuju da 50-e mogu biti doba duboke kreativnosti, snage, samopouzdanja i sreće. To je vrijeme novih izazova i ispitivanja vlastitih granica kako biste imali upravo onakav život kakav želite.

Robin Wright: utjelovljenje elegancije i stila na ekranima

Robin Wright, američka glumica i dobitnica Zlatnog globusa, najpoznatija po trenutnoj ulozi elegantne i moćne Claire Underwood u Netfixovoj seriji Kuća od karata, dominira ekranom sebi svojstvenim i suptilno glamuroznim stilom. Njena karakteristična karizma i sirovi talent  zaslužni su što je bila jedina glumica koja je dosad osvojila Zlatni globus za web TV-serije.

Njen moto: "Radije bih se okušala u nečemu što nisam sigurna da mogu."

Jennifer Doudna: vodeća inovativna istraživačica na području genetike

Možda niste nikad čuli za profesoricu Jennifer Doudna s Berkleya, Sveučilište u Kaliforniji, no svijet genetske medicine svakako jest. 2012. godine ona i njeni kolege otkrili su revolucionaran i učinkovitiji način obrade DNK što je dovelo do mnogih drugih otkrića na tom području. Osvojila je brojne nagrade u znanosti i medicini, uključujući i onu Medicinskog instituta 2010. godine.

Njen moto: “Jedan od problema u svijetu biotehnologije jest nedostatak žena na vodećim pozicijama i voljela bih vidjeti da se to promijeni u bližoj budućnosti."

Joanne Liu: Spašava živote tijekom krize ebole

Kad je smrtonosni ebola virus 2014. godine poprimio razmjere epidemije u nekoliko zemalja Zapadne Afrike, predsjednica udruge Liječnici bez granica, Joanne Liu, pokazala je nevjerojatnu snagu i odlučnost u borbi protiv virusa i spasila nebrojene živote. Iako ebola više svakodnevno ne puni novinske stupce, kanadska doktorica nastavlja s borbom protiv virusa u zahvaćenim zemljama, uključujući Sierra Leone i Gvineju, a za časopis Time je izjavila: "Iako još imamo posla, danas imamo sredstva da okončamo epidemiju”. Ona je istinska ikona smirenosti, borbenosti i milosti unatoč velikim izazovima.

Njen moto: “Naš sustav humanitarne pomoći je slab i potrebno ga je srediti. Potrebna mu je provjera stvarnosti i vraćanje njegove humanosti.”

go to top