OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Popis za kupovinu tijekom menopauze: ujednačena prehrana iz cijelog svijeta

Tijekom menopauze određena hrana može pomoći u smirivanju simptoma poput valova vrućine dok ih ostala pogoršava, a postoji i hrana koja obnavlja kožu i štiti je od starenja. Ovaj popis za kupovinu tijekom menopauze uključuje ukusnu i zdravu hranu iz cijelog svijeta koja će Vam pomoći da izgledate i osjećate se odlično.

shutterstock_284500139 manja

Dramatične hormonalne promjene koje se javljaju tijekom menopauze mogu Vaše tijelo izbaciti iz ravnoteže: valovi vrućine i noćno znojenje, suha koža pa čak i tjeskoba mogu postati pravi problemi. Na sreću, određena hrana može vratiti tijelo i um u ravnotežu, olakšati simptome i pomoći Vam da izgledate i osjećate se blistavo i smireno. Ova hrana dolazi iz cijelog svijeta: dodajte je na popis za kupovinu kao dio zdrave prehrane. Ne zaboravite, vi ste ono što jedete.

Iz Kine: tofu i proizvodi od soje za ublažavanje valova vrućine

Možda se čini bezukusnim, no kad se ispravno kuha, može biti ukusan: tofu i ostali proizvodi koji sadrže izoflavone soje pomažu pri ublažavanju simptoma menopauze, uljučujući i valove vrućine.   Tofu donosi i vrlo važno dodatno željezo i kalcij u Vašu prehranu. Žitarice s mlijekom za doručak, ukusan prženi tofu za večeru ili zrna soje s malo soli na vrhu - zabavna zamjena za nezdrave grickalice poput čipsa!

Iz Brazila: uživajte u brazilskim oraščićima koji sadrže proteine i uravnotežuju šećer u krvi

Ovi ukusni, jednostavni oraščići punog okusa iz Južne Amerike obiluju proteinima i uravnotežuju šećer u krvi.  Umjerena konzumacija oraščića regulira i metabolizam te pomaže pri održavanju zdrave tjelesne težine.  Ako ne možete pronaći brazilske oraščiće, i orasi, pistacije i bademi mogu biti zdravi zalogaj i imaju jednake blagotvorne učinke.

Japan: zeleni ili bijeli čaj za antioksidanse koji djeluju protiv starenja

Zeleni i bijeli čaj obiluju snažnim antioksidansima koji djeluju protiv slobodnih radikala odgovornih za starenje i oštećenja kože i tradicionalna su pića u Japanu gdje je prosječan životni vijek neobično dug. Uživajte svakodnevno u zelenom i bijelom čaju, toplom ili hladnom, i zadržite sjaj i svježinu kože te ublažite znakove starenja. Dodaci prehrani na bazi zelenog čaja također su dostupni u ljekarnama i trgovinama zdravom hranom. 

Indija: ajurvedski pripravci za razdražljivost i valove vrućine

Tradicionalna ajurvedska medicina u Indiji nudi pomoć kod simptoma menopauze poput valova vrućine i razdražljivosti. Načela ove drevne tradicije mogu Vam pomoći u nadopunjavanju Vašeg popisa za kupovinu. Izbjegavajte začine, feferone i ostalu hranu koja povisuje Vašu tjelesnu temperaturu i napunite košaricu osvježavajućim jogurtima, svježom mentom i mangom te napravite tradicionalni i ukusni indijski smoothie poznat kao lassi. Kalcij u jogurtu je neophodan za zdravlje kostiju tijekom menopauze, a ajurvedska medicina preporučuje i integralnu rižu i kremastu, alkalnu hranu.

Objavljeno

go to top