OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

VI PITATE, VICHY ODGOVARA. Pitanja i odgovori doktorice Vane Kljaković Gašpić, na temu prhuti

Kao brend koji su osnovali dermatolozi, svjesni smo koliko je važan pristup stručnom savjetu, u svakom trenutku.

Vana Kljaković Gašpić

Kao brend koji su osnovali dermatolozi, svjesni smo koliko je važan pristup stručnom savjetu, u svakom trenutku. Zato smo omogućili našim pratiteljima da, putem društvenim mreža, postave pitanja dermatologici Vani Kljaković Gašpić, dr. med, specijalist dermatovenerologije, čiji poseban interes leži upravo u bolestima i stanjima vlasišta. Što Vas je oduvijek zanimalo o prhuti, a niste imali priliku pitati?

1. Sin mi ima problema sa seboreičnim dermatitisom. Što biste mu preporučili?

Poštovani, uzrok seboreičnog dermatitisa je osim pojačanog lučenja lojnih žlijezda i gljiva Malessezia. U liječenju lakših kliničkih slika savjetuje se korištenje Dercos šampona protiv prhuti, koji zahvaljujući selen-disulfidu ima protuupalno djelovanje. Iz Dercos linije protiv prhuti dostupni su šampon za suho ili za masno vlasište.

2. Što se može koristiti za oblikovanje kose, a da ne utječe na stvaranje prhuti?

Od stilizirajućih proizvoda se može koristiti gel ili vosak za kosu, ali u manjim količinama, te pri tom paziti da proizvod nije u direktnom kontaktu sa kožom vlasišta, nego da se stavlja samo na vlasi.

3. Što preporučujete za masnu kožu vlasišta sklonu peruti?

Poštovani, uzrok prhuti je osim pojačanog lučenja lojnih žlijezda i gljiva Malessezia. U liječenju lakših kliničkih slika savjetuje se korištenje Dercos šampona protiv prhuti, koji zahvaljujući selen-disulfidu ima protuupalno djelovanje. Savjetujem Dercos šampon protiv prhuti za masno vlasište. Ako su u pitanju prianjajuće ljuskice u vlasištu, tada bih preporučila Dercos Micro Peel šampon koji ujedno radi i mehaničko otklanjanje ljusaka. Šampon se koristi 3 puta tjedno, te se preporučuje šamponirati 2-3 minute prije ispiranja.

4. Koja bi bila preporučena terapija za seboreični dermatitis na vlasištu i na licu? Poštovani, uzrok seboreičnog dermatitisa je osim pojačanog lučenja lojnih žlijezda i gljiva Malessezia. U liječenju lakših kliničkih slika savjetuje se korištenje Dercos šampona protiv prhuti, koji zahvaljujući selen-disulfidu ima protuupalno djelovanje. Iz Dercos linije protiv prhuti dostupni su šampon za suho ili za masno vlasište.

5. Šišam se na ćelavo ali ne brijem, a koža mi se ljušti. Što preporučujete?

Poštovani, uzrok ljuskanja i suhoće vlasišta je poremećeni mikrobiom kože. Savjetujem primjenu Dercos šampon protiv prhuti namijenjen suhom vlasištu. Naime on zahvaljujući selen disufidu, regulira kožni mikrobiom te otklanja suhu perut i svrbež vlasišta.  Šampon se koristi 3-4 puta tjedno, te se ispire nakon 2 minute šamponiranja.

6. Koliko i kako stres (stresni događaji) utječu na kožu i općenito na kosu?

Poštovani, emocionalni stres može imati učinak na pojačano otpadanje kose i smanjenje gustoće vlasišta. On dovodi do toga da veliki broj dlačnih folikula uđe u fazu otpadanja, odnosno telogenu fazu. Zbog toga se ovakav gubitak kose zove telogeni efluvij. Od preparata bih savjetovala Dercos Densi – Solutions šampon i losion. On djeluje na produljenje faze rasta kose, te skraćivanje faze otpadanja. Isto tako povećava broj matičnih stanica u samom vlasištu. Studije su pokazale značajan porast vlasi nakon 3 mjeseca korištenja. Losion se koristi svakodnevno, na način da se umasira u kožu vlasišta. Šta se tiče utjecaja emocionalnog stresa na kožu, tu je zabilježena učestala pojava akni, rozaceje ili nekih drugih upalnih kožnih stanja.

7. Što preporučate za uklanjanje prhuti? Koliko dugo i kojim tempom koristiti? Imam tanku i suhu kosu.

Poštovani, uzrok ljuskanja i suhoće vlasišta je poremećeni mikrobiom kože. Savjetujem primjenu Dercos šampon protiv prhuti namijenjen suhom vlasištu. Naime on zahvaljujući selen disufidu, regulira kožni mikrobiom te otklanja suhu perut i svrbež vlasišta.  Šampon se koristi 3-4 puta tjedno, te se ispire nakon 2 minute šamponiranja.


Nadamo se da ste među odgovorima pronašli odgovore i na svoja pitanja! Ukoliko niste, Vichy tim Vam stoji na raspolaganju za sva pitanja i savjete, a možete nam se obratiti preko naših društvenih mreža ili na e-mail adresu [email protected]. #ostanimopovezani

#PROTIVPHUTI #KOSABIRADERCOS

go to top