NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kako tretirati različite tipove prhuti

Ako se ne možete riješiti prhuti što god činili, možda je vrijeme da promijenite tretman. Objasnit ćemo Vam kako tretirati suhu i masnu prhut (poznatu i kao prianjajuću), kao i razlike između njih.

Suha prhut vs. masna prut: koja je razlika?


Suha prhut
Značajka suhe prhuti je ljuskasta tekstura i tanje bijele (ili sive) čestice. Lako padaju na Vaša ramena kad se češete ili četkate. Ovaj tip prhuti obično se liječi posebnim šamponima. Piling vlasišta može pomoći pri smirivanju suhog vlasišta ili vlasišta sa svrbežom.

Masna prhut
Masna je prhut različita od suhe prhuti po tome što je uzrokuje povećanje tvorbe sebuma. Taj višak sebuma reagira s gljivicom poznatom kao malassezia što uzrokuje debele, masne ljuske koje se lijepe za vlasište i teško uklanjaju, čak i nakon šamponiranja. Prhut je, dakle, deblja, ljepljivija i masnija, a ljuskice se nakupljaju jedna na drugoj tvoreći masni pokrov. K tome, ovaj tip prhuti uglavnom se vraća jer sebum potiče razvoj gljivice malassezia i tako nastaje začartani krug.

Kako tretirati različite tipove prhuti


Suha se prhut obično tretira šamponom ciljanog djelovanja, a masna prhut – poznata i kao prianjajuća – lijepi se za vlasište i teško uklanja. Birajte tretmane na bazi pilinga umjesto uobičajenog šampona kako bi se uklonile najdeblje ljuskice. Istovremeno tražite prirodne pilirajuće sastojke poput salicilne kiseline (prisutne u mnogim tretmanima) kako biste dugoročno pobijedili prhut. Hidratantni sastojci poput glicerina mogu pomoći smiriti iritaciju i crvenilo, stoga tražite formulu koja je i nježna i učinkovita.

Naši kultni proizvodi

 • 22831PILIRAJUĆI ŠAMPON PROTIV PRHUTI51NewDERCOSNjega protiv prhuti

  Novo

  PILIRAJUĆI ŠAMPON PROTIV PRHUTI

  DERCOS

  PILIRAJUĆI ŠAMPON PROTIV PRHUTI

  Piling-šampon za uklanjanje prianjajuće prhuti

 • Najčitanije

  40 DERCOS_Aminexil Clinical 5

  Njega Kose

  Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

  Živimo u stresnom vremenu pa osim genetike, na ispadanje kose utječu hormonalne promjene, umor, loša prehrana, pušenje, problemi vlasišta i pogrešni tretmani kose. Svi ovi faktori utječu ne samo na ispadanje kose, već i na njenu kvalitetu, mikrocirkulaciju vlasišta te otpornosti.

  Pročitaj članak

  Njega Kose

  Što je masa kose?

  Primjećujete da Vam je u posljednje vrijeme tanji rep? Kao dio naše serije publikacija o ispadanju i stanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions djeluje na njeno jačanje.

  Pročitaj članak

  Vichy expert

  Njega Kose

  NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

  Smatra se da je ispadanje kose problem koji najčešće zahvaća muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o ispadanju kose pričali smo s Anom Kovačević, stručnom suradnicom za edukaciju VICHY.

  Pročitaj članak

  go to top