OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Zašto vam je potrebna hidratantna njega za lice?

Zašto odabrati posebnu hidratantnu njegu za lice? Vjerojatno zvuči kao najosnovnije pitanje o ljepoti, no s obzirom da dob, tip kože pa čak i doba godine mogu značajno utjecati na vaš ten, važno je znati više o tome. Objasnit ćemo zašto je važno odabrati primjerenu hidratantnu njegu za lice prilagođenu potrebama vaše kože.

hidratacija-lica-mineralKoja je razlika između hidratantne njege za lice i tijelo?
Nije iznenađenje da koža na vašem licu ima drugačije potrebe nego koža tijela. To znači da kad želimo njegu za naš ten, važno je uzeti u obzir dnevni stresove kojima je koža izložena. Koža na našem licu manje je pokrivena od kože na ostatku tijela što je čini izloženijom štetnim vanjskim čimbenicima poput UV zraka i zagađenja. Tako su naša lica prva na udaru kad je riječ o prvim znakovima vidljivog starenja. To znači da su hidratantne njege za lice često hipoalergene zbog izbjegavanja iritacija nježne kože lica za razliku od onih za tijelo koje su gušće teksture i često sadrže mirise.

Zašto vam je potrebna hidratantna njega za lice?
Lice je jedno od područja tijela s najtanjom kožom, a najosjetljiviji dio lica – područje ispod očiju – u prosjeku je debljine tek 0,5 mm. Štoviše, licu nedostaje masnih naslaga koje se nalaze na drugim dijelovima tijela poput bedara i nadlaktica što ga čini sklonijim suhoći. To podrazumijeva da je lice, u usporedbi s drugim dijelovima tijela, među prvima koji pokazuju vidljive znakove starenja. Ukratko, hidratacija je jedna od najboljih stvari koju možete napraviti za svoju kožu dugoročno gledano (ne govorimo vam da pijete dovoljno vode bez veze!).

Kad i kako hidratizirati lice
Kad je riječ o načinu hidratacije lica, postoji nekoliko važnih čimbenika. Srećom, Vichy Minéral 89 kombinira intenzivna hidratantna svojstva hijaluronsku kiseline s laganom, svježom teksturom koja jača barijeru kože bez zamašćivanja ili osjećaja neugode.

Dob
Općenito govoreći, naš je epidermis najdeblji u tinejdžerskoj dobi i u 20-ima. To pomaže kod sprečavanja pojave tankih linija i bora, ali i dovodi do povećane tvorbe sebuma što uzrokuje nepravilnosti, a povremeno i akne. Kako bismo to spriječili, masnoj su koži potrebne lagane teksture koje ne začepljuju pore.

Jednako tako, koža se s godinama stanjuje, a njena sposobnost za zadržavanjem vlage dramatično slabi. Manje je vjerojatno da će na hidratiziranoj koži nastati tanke linije i bore, stoga je odabir dnevne kreme obogaćene hidratantnim sastojcima ključan za smanjenje vidljivih znakova starenja i istovremeno čuvanje kože od daljnjih oštećenja uzrokovanih ekspozomom.

Tip kože
Osjetljivoj koži trebaju hipoalergeni porizvodi koji ne je ne nadražuju.

Koži sa svrbežom potrebna je lagana, svježa tekstura koja je ne guši. Nasreću, Minéral 89 se upija gotovo u trenu ostavljajući ugodan osjećaj svježine.

Suha koža treba formule s hidratantnim sastojcima poput glicerina i hijaluronske kiseline za jačanje barijere kože.

Godišnje doba/doba godine
Tijekom ljeta povećava se tvorba sebuma što uzrokuje nepravilnosti. Čak i ako vam je ten masniji nego inače, to ne znači da biste trebali zaboraviti na hidrataciju kože! Zahvaljujući koncentraciji Vichy mineralizirane termalne vode Minéral 89 sadrži 15 ključnih minerala, a njegova glatka, osvježavajuća tekstura odlična je za vruće ljetne dane.

Zimi pak koža može biti isušena zbog grijanja. Piling je odličan način uklanjanja suhe ili ljuskave kože s tijela, no neki pilinzi mogu biti pregrubi za osjetljivu kožu – prevencija je, dakle, bolja od liječenja kad je riječ o zaštiti od dehidracije.

Koja je najbolja hidratantna njega za suhu kožu?
Lagana, hidratantna tekstura gela čini Vichy Minéral 89 idealnim za suhu kožu hidratizirajući je bez gušenja epidermisa. Njegova formula sadrži preko 89% mineralizirane termalne vode koja dokazano jača kožu i sprečava gubitak vode te pomaže tenu da ostane svjež i hidratiziran. Vichy Minéral 89 može se koristiti samostalno ili ispod uobičajene dnevne kreme za pojačanu hidrataciju, ali i kao  idealan tretman hidratacije.

go to top