NOVO Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više OVDJE SADA.

Ako ne poduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvaćanje kolačića.

Zatvori

Vichy se obvezuje poštivati povjerljivost osobnih podataka dobivenih putem ovog obrasca. Osobni podaci prikupljeni pomoću ovog obrasca bit će korišteni isključivo od strane tvrtke Vichy za obradu vašeg naloga, kao i za obradu podataka o mišljenju potrošača.

Imate pravo pristupa, ispravljanja i povlačenja svih podataka koji se na Vas odnose. To pravo možete iskoristiti u svakom trenutku slanjem e-maila na sljedeću adresu: info@vichy.hr info@vichy.hr

Imate pravo u svakom trenutku saznati sve o  Politici zaštite osobnih podataka kao i sve o našim pravnim odredbama.

OK

OKCancel

Thank you

Close

Pozitivan i promišljen pristup starenju

Dok starimo, fizičke i psihološke promjene mogu biti izvor stresa. Budite usredotočeni i uravnoteženi kako biste olakšali proces.

Kad postanemo svjesni znakova povezanih sa starenjem poput prorjeđivanja kose, nastanka bora, opuštanja mišića ili prvih valova vrućine, preplavljuju nas i osjećaji slični tuzi. Ovaj prelazak iz mlade u neku nama nepoznatu buduću osobu može biti veliki izazov, no kako postajemo fokusirane na sebe i svoju njegu, doživljavamo i novi osjećaj slobode te osobni rast.

Vrijeme za razmišljanje i nadahnuće

Provedeno je puno istraživanja o općim dobrobitima usredotočene meditacije i kako ova tehnika može pomoći kod problema vezanih uz starenje. Ispitivanje provedeno u Medicinskoj školi na Sveučilištu Massachusetts dokazalo je manju anksioznost i sveukupni osjećaj dobrostanja kod starijih žena koje su sudjelovale u programu temeljenom na usredotočenoj svjesnosti.

Karita Saar Cullen, učiteljica usredotočne svjesnosti na Fakultetu Trinity u Dublinu, objašnjava kako ovaj tip meditacije smiruje um kad sjedimo ili šećemo i usklađuje naše disanje. Opuštajuće se misli opažaju, imenuju i  puštaju. Provjerite stranice My Second Spring (Moje drugo proljeće) i Mindful (Osviješten) za upoznavanje ovih tehnika suočavanja sa stresom.

Nutritivno blagostanje

Nadopunite meditaciju i poboljšajte sveukupno zdravlje izbjegavanjem prezačinjene hrane i hrane s visokim udjelom šećera i masnoća. Pijte puno vode i pojačajte unos integralnih žitarica, nemasnih proteina i svježeg voća. Orašasti plodovi i sjemenje sadrže vitamin E, cink i kalcij i odlični su za zdravlje kože, kose i kostiju.

Brinite o izgledu

Prorjeđivanje kose uobičajen je problem povezan sa starenjem, stoga razmislite o nekom kozmetičkom rješenju. Aminexil djeluje i na vlas i na folikul hraneći vlasište i jačajući kosu. Posebna bi se pažnja trebala posvetiti koži i kosi, a redovita tjelovježba može utjecati na samopouzdanje i osjećaj ženstvenosti. Iskoristite priliku da ojačate samopouzdanje! *Sveučilište u Kaliforniji, San Francisco

Naši kultni proizvodi

Najčitanije

Stil

Fermentirana hrana: vjerujte nam, Vaša će Vam koža biti zahvalna

Naravno, ime možda ne zvuči posebno primamljivo, ali vjerujte nam kad Vam kažemo da biste trebali svakako obratiti pažnju na fermentiranu hranu ako želite poboljšati sveukupno zdravlje. Objasnit ćemo  čemu ta buka o zdravoj hrani u posljednje vrijeme te Vam reći koja je najbolja fermentirana hrana koju trebate uvrstiti u prehranu.

Pročitaj članak

go to top