OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

KAKO POMOĆI KOŽI U BORBI PROTIV ŠTETNIH UTJECAJA IZ OKOLIŠA?

Škodljvim čimbenicima koji na našoj koži rezultiraju pojačanom osjetljivošću, crvenilom, mrljastim pigmentacijama, pojavom bora, beživotnim izgledom kože i drugim neželjenim pojavama možete doskočiti uz savjete dr. Maje Kovačević, spec. dermatovenerologije.

clanak slika

Utjecaj štetnih čimbenika na funkciju kože

Naša koža je svakodnevno izložena različitim štetnim utjecajima iz okoliša: UV- zrakama, onečišćenju, klimatskim promjenama, kao i stresnom načinu života koji nerijetko rezultira nepravilnom prehranom i nepovoljnim navikama poput konzumacije alkohola i cigareta te nedostatkom sna. Termin ekspozom označava pojavu kumulativnog učinka okolišnih čimbenika te pridruženu biološku reakciju na njih tijekom života. Svi ti štetni čimbenici mogu uvelike oštetiti fizikalnu, antimikrobnu, antioksidativnu, hidratacijsku i fotoprotektivnu barijernu funkciju kože što dovodi do pojave različitih nepravilnosti na koži, sklonosti infekcijama i različitih dermatoza. Pod utjecajem štetnih čimbenika dolazi do promjena u kvaliteti staničnog matriksa, smanjene obrambene sposobnosti kože i neravnoteže u pH, pojačanog transepidermalnog gubitka vode, nepravilnosti u obnavljaju stanica kože, stanjenja površinskog sloja kože, oksidativnog stresa i dr. Navedene promjene na staničnoj razini rezultiraju dehidracijom kože, pojačanom osjetljivošću, crvenilom, mrljastim pigmentacijama, pojavom bora te beživotnim izgledom kože. Također, s oslabljenom barijernom funkcijom kože dolazi do pojave suhoće, svrbeža i prhutanja kože, atopijskog dermatitisa i različitih drugih kožnih oboljenja te stoga neoštećena kožna barijera nema samo estetsku funkciju, već i značajnu ulogu u očuvanju zdravlja same kože. 
Kako potaknuti obnovu kože?

Neizostavni, „multitasking“ sastojci u proizvodima za njegu kože su termalna voda i hijaluronska kiselina. Vichy termalna voda je obogaćena s 15 esencijalnih minerala koji su odgovorni za njezino antioksidativno djelovanje pojačavajući učinkovitost prirodnih antioksidativnih enzima. Nadalje, termalna voda smanjuje transepidermalni gubitak vode, stimulira diferencijaciju keratinocita i na taj način potiče obnovu kože te stimulira sintezu proteina međustanične tvari što dodatno čini kožu čvršćom. Hijaluronska kiselina je prirodni humektant koji zadržava vlažnost kože te na taj način ojačava i obnavlja površinski sloj kože, a također djeluje antioksidativno i protuupalno. Zbog svojih karakterističnih molekularnih svojstava, prednost se daje proizvodima koji sadrže i visoko i niskomolekularni oblik hijaluronske kiseline. Naime, visokomolekularni oblik hijaluronske kiseline zaslužan je za hidrataciju epidermisa, a zadržavajući vlagu ojačava i strukturu dermisa dajući koži tzv. plumping efekt. Niskomolekularni oblik penetrira u dublje slojeve kože i stimulira sintezu kolagena u dermisu te na taj način umanjuje bore.

Primjena i učinkovitost preparata

Ova dva visokopotentna sastojka je najjednostavnije uklopiti u svakodnevnu rutinu korištenjem hijaluronskih boostera kao što je, primjerice Mineral 89. Mineral 89 je idealan preparat za hidrataciju kože zbog formulacije bogate hijaluronskom kiselinom i glicerinom koji ograničava isparavanje vode iz kože, tj. veže vlagu na površinski sloj kože. Zbog svoje lagane, gelaste, nekomedogene strukture je prikladan za hidrataciju svih tipova kože bez  začepljenja pora i stvaranja dodatnog masnog sjaja. Ovaj proizvod se, osim za hidrataciju i smanjenje učinaka ekspozoma na kožu, može koristiti i u različitim upalnim stanjima kože, kao i nakon neinvazivnih estetskih tretmana. Primjena ovog proizvoda nije rezervirana samo za estetske indikacije poput kemijskih peelinga, microneedlinga, radiofrekvencije, lasera i sl. Naime, klinički znakovi poput crvenila, hidratacije i deskvamacije i simptomi poput osjećaja peckanja, bockanja i svrbeža kože se pojavljuju i u estetskim i u dermatološkim indikacijama pa su stoga mnogobrojna istraživanja dokazala učinkovitost ovog preparata u dermatološkim indikacijama sa poremećajem kožne barijere kao što su suha koža, rozacea, reaktivna koža te crvenilo kože. U studijama provedenim na više od 3000 ispitanika, Mineral 89 dokazano smanjuje osjećaj peckanja, bockanja i svrbeža kože neovisno je li riječ o estetskoj ili dermatološkoj indikaciji. Prvi učinci su vidljivi već nakon tjedan dana redovite primjene, a potpuni učinci nakon 4-6 tjedana primjene. Mineral 89, zahvaljujući jedinstvenoj i jednostavnoj formulaciji u kojoj dominira Vichy termalna voda obogaćena sa 15 esencijalnih minerala stimulira prirodne antioksidativne obrambene mehanizme kože, uravnotežuje pH kože te potiče njezino obnavljanje. Proizvod je obogaćen hijaluronskom kiselinom koja stvara svojevrstan zaštitni film na površini kože. Hijaluronskom kiselinom se zadržava vlaga u rožnatom sloju kože, sprječava se transepidermalni gubitak vlage, pojačava se međusobno prianjanje stanica rožnatog sloja što čini kožu snažnijom, a zbog njezinog protuupalnog djelovanja koža postaje otpornija na infektivne agense i oštećenja uzrokovana oksidativnim stresom. Redovitom upotrebom ovog proizvoda nećemo samo zaštiti kožu od različitih štetnih izvanjskih utjecaja, već ćemo djelomično otkloniti i njihove posljedice, a koži ćemo omogućiti mekši i puniji izgled te zdrav sjaj. Zahvaljujući laganoj gelastoj formulaciji, proizvod se lako nanosi i brzo upija čineći kožu u kratkom vremenu zaglađenijom i svilenkastijom. Ovaj proizvod bih preporučila svima koji se ne brinu samo za izgled, već i za zdravlje svoje kože.

#skincareconsult #riječ stručnjaka #osjetljivakoža #koža i zagađenje #protiv znakova starenja #Mineral89

Objavljeno

VAŠA RUTINA

<strong>EYES</strong><br />Snažnija i punija koža oko očiju s hijaluronskom kiselinom

EYES
Snažnija i punija koža oko očiju s hijaluronskom kiselinom

Dnevna doza za svježiji pogled

( 60mišljenje )

mineralizirana-termalna-voda-vichy-setting-sprej; ciscenje-lica; hidratacija; maglica-upala-koze; smirujuci-ucinak

Mineralizirana termalna voda

go to top