OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Menopauza: kako mogu hidratizirati kožu s 50?

Hidratacija je ključna za blagostanje vaše kože, bez obzira na dob. Tijekom menopauze suhoća je jedan od najčešćih problema i prisutna je bez obzira na godišnje doba.

Menopauza: kako mogu hidratizirati kožu s 50?

Vidjet ćete da glavna razlika u njezi potrebnoj vašoj koži leži u tipu proizvoda i učestalosti upotrebe.

Njega kože tijekom menopauze je ključna

Ovaj je put sebum dobra stvar, samo neka ga ima!

Hormonska neravnoteža tijekom menopauze može pogoršati hidrataciju kože. I lučenje sebuma se smanjuje kako starimo. Ako ste primijetili da je ten bez sjaja, a koža hrapava i osjetljivija, to znači da morate promijeniti rutinu njege kože.

Nekoliko koraka za svakodnevnu hidrataciju:

1. Koristite nježna sredstva za čišćenje koja će štititi vašu funkciju barijere kože dvaput dnevno i pokušajte izbjegavati toplu vodu.
2. Hidratizirajte lice i tijelo najmanje dvaput dnevno.
3. Birajte proizvode sa sastojcima koji privlače vodu poput hijaluronske kiseline i glicerina.
4. Ljuskastoj, hrapavoj koži potreban je redovit piling jer možda neće upiti hidratantne tvari koje nanosite. Važno je ukloniti mrtve stanice s gornjeg sloja. To možete učiniti kod kuće ili možete pokušati sa stručnom njegom u salonima poput kemijskog pilinga ili mikrodermoabrazije. Uvijek koristite zaštitu od sunca širokog spektra nakon pilinga. Posavjetujte se s dermatologom oko tretmana koji je za vas najbolji.
5. Razmislite o zdravijem životu! Pušenje, alkohol, prekomjerno sunčanje bez zaštite pogoršavaju stanje vaše kože i uzrokuju suhoću.
6. Počnite koristiti hidratantnu vodicu ili termalnu vodu u spreju tijekom dana i izbjegavajte mjesta sa suhim zrakom. Ove vodice mogu puno pomoći koži održavajući njenu hidrataciju.
7. I molimo vas ne zaboravite zdravo jesti. Pijte dovoljno vode kako biste hidratizirali vaše tijelo. Pokušajte u svakodnevnu prehranu uključiti proizvode bogate vodom i omega-3 masnim kiselinama.

Ključni elementi za upamtiti

Hidratacija je neophodna. Ovo su instrukcije o onom što je najvažnije.
Za manje suhoće ključno je:
· da nema mirisa,
· da nema tople vode,
· da je hidratacija barem dvaput dnevno
· da se zdravo živi

go to top