getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = HR Test : 'HR/'

OK

OKCancel

Hvala Vam!

Zatvori

Frederique

Fotografkinja – Pariz

S druge strane objektiva naša 43-godišnja fotografkinja je otkrilq da njena koža, kao ni koža drugih žena, nije imuna na hiperaktivni stil života.

Natrag

8 dana u životu Frédérique

DAN 1: PREDSTAVLJANJE...

1

“ NEVJEROJATNO JE DA SAM IKAD UZELA KAMERU U RUKE.Ništa u mom odgoju nije vodilo ka karijeri fotografa. Odrasla sam u kafiću u gradiću na jugu Francuske. To je bio obiteljski posao I tako je oduvijek bilo. Sada živim u Parizu sa sinom I često slikam zvijezde. To je drugi svijet! Na putu na kojem ću pratiti živote četiriju drugih žena I ja se uključujem u eksperiment. Želim vidjeti što Vichy Idealia Serum može napraviti za moju kožu!

“ UJUTRO I NAVEČER BEZ IZNIMKE MOJA JE KOŽA U FOKUSU.Stroga sam kad je riječ o rutini lica. Nakon brzog tuširanja hidratiziram lice I nanosim malo pudera te nikad ne izlazim van bez maskare. Čak I kad sam vrlo umorna, nikad neću otići u krevet a da ne skinem šminku. Potajno molim Vichy Serum za pomoć ovaj tjedan da koža izdrži putovanja uzduž I popreko koja me čekaju.

“ UVIJEK IMAM VREMENA ZA SVOG SINA.Volim naše male zajedničjke  trenutke, pa čak I jednostavne stvari poput vožnje u školu ili iz škole.

“ MAKSIMLANO KORISTIMO VRIJEME PROVEDENO ZAJEDNO.Definitivno se radi o  kvaliteti provedenog vremena. Kad sam zbog posla odsutna, nedostajemo jedno drugome.

DAN 2: PRIPREME

2

MOJ DAN ZAPOČINJE U 7H. DA LI JE MOJA KOŽA SPREMNA NA TO?Volim svoj posao pa jedva čekam da počnem. No, svjesna sam da će se svakodnevni stres vjerojatno odraziti na mom licu uz zategnute crte lica ili barem beživotan izgled. Vodim sina u školu, pijem oko 22 kave dnevno I provjeravam e-mailove. Utrka je započela.

MOJI SU PRIJATELJI ODUŠEVLJENI SLAVNIMA KOJE SLIKAM.Možda se čini fantastičnim što sam rame uz rame sa slavnima, ali neki od njih su neurotičniji I pod većim stresom od nas ostalih. Njihove osobnosti mogu ovaj posao učiniti I 10 puta težim! Volim slikati obične ljude poput tebe I mene. Mogu otkriti njihovu suštinu I to je ono što ovaj posao čini posebnim.

GUŽVA TRAJE CIJELI DAN.Neprestano gledam na sat. Uvijek postoji neki dogovor na koji trebam stići.

“ PIŠEM SCENARIJ ZA FILM.Između slikanja, privatnog života I prijatelja, pokušavam naći vremena za pisanje scenarija...i samo za razmišljanje.

DAN 3: REPORTAŽA O MATHILDI

3

“ SLIKANJE ROĐENJA JE BILO VRLO EMOCIONALNO, MOJA JE KOŽA ZNAČAJNO REAGIRALA.Dok sam radila fotoreportažu o Mathildi, porodničarki,bilo je teških trenutaka. Pošto sam I sama majka, mogla sam zaista suosjećati s nekim situacijama u kojima su se neke žene našle. Zbog stresa toga je dana moje lice bilo sjajno I masno.

“ ZANIMA ME KAKO DRUGI VIDE STVARI.U mom poslu najbolji način kako podijeliti neko iskustvo je kroz oči drugih. Bolnica vrvi svim vrstama emocija. Fascinantno je pronalaziti način kako ih izraziti.

“ NE ŽELIM VIDJETI JOŠ JEDAN CARSKI REZ.Vrijeme provedeno s Mathildom I njenim kolegama je bilo inspirativno. Emocionalno cijedi, ali nadahnjuje.

DAN 4: REPORTAŽA O JILLIAN

4

“ VREMENSKA RAZLIKA, UH! ALI MOJE  LICE TO PODNOSI BOLJE OD MENE...Nakon današnjeg groznog leta s 9-satnim kašnjenjem, stigla sam u Šangaj. Veselim se fotoreportaži s Jillian, mladom modnom poduzetnicom. Unatoč letu iz pakla moja je koža iznenađujuće svježa. Koristila sam Vichy Idealia Serum I prije I poslije leta jer avioni stvarno isušuju moju kožu. Čini se da je pomoglo!

“ UŽASNO SAM UMORNA.Tolika vremenska razlika me usporava. Moj me dečko ne bi prepoznao – kaže da sam u svemu hiper. Pretpostavljam da nije mislio na hiperumorna!

“ SVJESNA SAM ZAGAĐENOSTI U ZRAKU I NA MOJOJ KOŽI.Mogu je osjetiti te evo još jednog razloga za sreću što koristim Vichy Idealia Serum koji ima sastojke koji djeluju  protiv učinaka zagađenja.

“ ŠANGAJ BRUJI.Živo je i danju I noću. San svakog fotografa!

DAN 5: SLOBODNI DAN U ŠANGAJU

5

“ PONEKAD JE SAN NAJBOLJI LIJEK.Moja fotoreportaža dobro napreduje, ali mi je dragocjeni odmor prijeko potreban. Vremenska razlika je prokletstvo kad trebaš biti kreativan.

“ RAZLIKUJE SE OD MOG UOBIČAJENOG SENDVIČA.U Parizu pokušavam jesti zdravo, no često preskočim ručak. U najboljem slučaju uzmem neki sendvič. Ali u Šangaju sam na slobodan dan naišla na toliko mogućnosti da sam se počastila.

“ ŠANGAJ JE NIZ PRIZORA, ZVUKOVA I MIRISA.Ovo je pravo putovanje. Da upoznaš neko mjesto, potrebna su ti sva osjetila.

“ ZADIVLJENA SAM KAKO TO MOJA KOŽA PODNOSI.Koristim posljednje sate u Šangaju da razmislim o sljedećem zadatku. Ne mogu vjerovati kako dobro izgleda moja koža uzevši u obzir sve što je prošla – stres, vremensku razliku, zagađenje... Vichy Idealia Serum zaista ispunjava obećanja jer je moje lice divno hidratizirano I čak I mekše.

DAN 6: REPORTAŽA U NEW YORKU

6

“ KONAČNO GRAD HIPERAKTIVAN POPUT MENE!Ovo je ritam koji volim. Unatoč vremenskoj razlici osjećam nalet energije zbog ritma New Yorka. Baš je uzbudljivo!

VOLIM ŽIVJETI S KOFEROM U RUCI.Nije nikad predugo, ali uvijek je to vrijeme kad se događaju nove stvari I kad susrećem zanimljive ljude.

NOĆU RADIM NAJBOLJE FOTOGRAFIJE. NEMA ODMORA ZA MOJU KOŽU! Dan nije gotov kad odložim aparat. Srećom držim se svoje rutine s Vichy Idealia Serumom I koristim ga ujutro I navečer. To definitivno pomaže održati ravnotežu lica uslijed svog tog umora.

“ HIDRATIZIRAM KOŽU I IZNUTRA.Pijem puno vode I to je dobro za vremensku razliku I za moju kožu.

DAN 7: DAN ODMORA U NEW YORKU

7

“ PROMJENA RITMA, ALI U GLAVI I DALJE RADIM.Moj slobodan dan u New Yorku je prilika da se malo odmorim, ali i da provjerim e-mailove I što se događa sa  scenarijem filma. I naravno, da odaberem slike za reportažu.

“ NIJE MI POTREBNA POSEBNA OPREMA DA SE OPUSTIM. ILI DA SE BRINEM O SVOJOJ KOŽI.Pokušavam zdravo jesti I ostati u formi. Ništa komplicirano. Brinem se o koži I njegujem je. Uz Vichy Idealia Serum moja je koža preživjela sva teška iskušenja I odlično izgleda te je zapravo još I mekša.

“ NIKAD SE NE ZASITIM NEW YORKA.Gdje god gledala, iz kojeg god kuta, uvijek ima nešto zanimljivo za vidjeti. Iako ga poznajem toliko dobro iz filmova I s TV-a, uvijek ima iznenađenja.

“ POKUŠAVAM NE IZGLEDATI KAO TURIST!Ne uspijevam uvijek – posebno s aparatom oko vrata... Jesti na mjestima gdje jede I lokalno stanovništvo su mi omiljena stvar.

DAN 8: POVRATAK

8

UPOMOĆ, JOŠ JEDAN LET...ALI MOJA JE KOŽA PREDIVNA!Snimanje je gotovo, a ja sam probila I svoje uobičajene granice. Zaslužujem dugi san. No začudo moje  lice izgleda tako svježe kao da se ovo snimanje nije ni dogodilo.

“ LIJEPO JE BITI KOD KUĆE.Povratak u Pariz uvijek je najbolji dio puta. I nedostaje mi moj sin!

“ PONOVNO S MOJIM MUŠKARCEM.Divno je imati nekoga s kim možeš dijeliti svoje priče.

“ ČUDNO, ALI NE OSJEĆAM VREMENSKU RAZLIKU.Moj mali eksperiment s Vichy Idealia Serumom se isplatio. Moja dva muškarca su to primijetila, a I ja to osjećam. Pore su se suzile, koža je mekša, a ten izgleda lijepo I svježe. Ja bih to nazvala uspjehom!