OK

OK Cancel

Hvala Vam!

Zatvori

Sve što trebate znati o prianjajućoj prhuti

 • favoris

Ako niste sigurni kako tretirati prhut, mi imamo odgovore. Nastavite čitati i saznajte sve što je potrebno o prianjajućoj prhuti.

Sve što trebate znati o prianjajućoj prhuti

Točno ili netočno: postoji samo jedan tip prhuti


NETOČNO

Prhut se dijeli na 2 glavne kategorije: suha i masna prhut. Kod masne prhuti (pityriasis steatoides) prisutne su debele, masne, žućkaste ljuske koje nastaju na vlasištu, a suha je prhut (pityriasis capitis) tanja i laganije teksture.

Suha se prhut lako odvaja od vlasišta, a masna se nakuplja na njemu i ljuske se postupno slažu jedna na drugu što uzrokuje masni izgled kose kod korijena.

Točno ili netočno: samo masna kosa ima prhut


NETOČNO

Iako je masna (poznata i kao prianjajuća) prhut posljedica prekomjerne tvorbe masnoće, prhut se može pojaviti i pojavljuje se na svim tipovima, dužinama i teksturama kose, od masne do suhe.

Loše ispiranje šampona ili drugih proizvoda za oblikovanje kose može uzrokovati prhut, stoga ako primijetite sivkaste ili bjelkaste ljuskice kod četkanja ili češljanja kose, svakako temeljito isperite kosu pri sljedećem pranju.

Točno ili netočno. Prhut = nečista kosa


NETOČNO


Na nastanak prhuti mogu utjecati brojni čimbenici uključujući hormone, prehranu, genetiku, stres ili reakcije na kemikalije i sastojke.

Kako je i navedeno, pretjerano pranje kose može uzrokovati suhu prhut ako ne ispirete dobro kosu.

S druge pak strane, masna je prhut rezultat viška sebuma na vlasištu te se pojavljuje bez obzira na Vaše navike pranja kose.

Ako brinete o čistoći kose, piling vlasišta može pomoći pri uklanjanju viška sebuma i stanica kože za vlasište koje škripi od čistoće i koje je bolje pripremljeno za tretmane protiv prhuti.

VAŠA RUTINA

 • vichy-dercos-pilirajuci-sampon-protiv-prhuti-sampon-za-osjetljivo-vlasiste-protiv-prhuti-piling-za-tjeme-masna-kosa

  DERCOS

  PILIRAJUĆI ŠAMPON PROTIV PRHUTI

  Piling-šampon za uklanjanje prianjajuće prhuti

 • dercos-anti-dandruff-dry-vichy-dercos; za-suhu-kosu; suha-kosa; ljuskice-na-tjemenu; suho-tjeme; seboreja; seboreicni-dermatitis; energetski-sampon; protiv-ispadanja-kose; ispadanje-kose; pojacano-ispadanje; rijetka-kosa; tanka-kosa; njega-za-kosu; kosa-bez-volumena
 • dercos-anti-dandruff-oily-vichy-dercos; normalna-kosa; masna-kosa; za-perut; ljuskice; seboreja; seboreicni-dermatitis; rjesenje-za-perut; njega
 • Najčitanije

  Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

  Njega Kose

  Je li moguće zaustaviti ispadanje kose?

  Živimo u stresnom vremenu pa osim genetike, na ispadanje kose utječu hormonalne promjene, umor, loša prehrana, pušenje, problemi vlasišta i pogrešni tretmani kose. Svi ovi faktori utječu ne samo na ispadanje kose, već i na njenu kvalitetu, mikrocirkulaciju vlasišta te otpornosti.

  Pročitaj članak

  NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

  Njega Kose

  NAJČEŠĆA PITANJA O ISPADANJU KOSE KOD ŽENA

  Smatra se da je ispadanje kose problem koji najčešće zahvaća muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o ispadanju kose pričali smo s Anom Kovačević, stručnom suradnicom za edukaciju VICHY.

  Pročitaj članak

  go to top